Ti honnan szerzitek be a nem hétköznapi hozzávalókat?
Vettem nemrég 2 kis szakácskönyvet, modern, finomnak tűnő ételek vannak bennük, de persze mindig van 1 hozzávaló, ami ismeretlen. :D Ilyenekre gondolok, hogy: endívia, narancsvirágvíz, csomagolt rákszirom, tisztesfű, tagliatella tészta, cannelloni....
Van valami nevük az ilyen boltoknak, ahol árulnak különlegesebb hozzávalókat?
Endívia: salátaféle, sok hipermarketben már lehet kani, legalább az előre darabolt, csomagolt változatot.
Narancsvirágíz: szerintem simán helyettesíthető sima narancslekvárral, ami megintcsak kapható a hipermarketekben, de akár kisebb boltokban is.
Rákszirom: hipermarketek "világ ízei" vagy hasonló részlegén lehet kapni a kínai kajáknál.
Tisztesfű: passz :-) nem is hallottam még róla.
Tagliatella tészta: nálunk széles metéltnek hívják, de az olasz tészták között találsz kifejezetten tagliatellét is.
Cannelloni: ugyancsak az olasz tésztáknál találod, cső formájú, nagyjából 3-4 cm átmérőjű tészta.
Köszönöm a válaszokat! :)
A naracsvirágvíz hófehér habhoz kell majd, a lekvár szerintem nehéz lenne neki, meg elszínezné. :) Tudtam, amúgy, hogy néznek ki, mert van kép a könyvben, csak nem tudtam hol kaphatóak pontosan, de talán kezdem akkor a keresést hipermarketekben, hátha szerencsém lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!