Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muffin sütéshez elég csak jól...

Haramia kérdése:

Muffin sütéshez elég csak jól összekeverni/gyúrni a hozzávalókat?

Figyelt kérdés

Annyi mindent írnak a receptek, felverni, összeturmixolni, vajat kiverni (az amúgy mit jelent?), de azt is h elég jól összedolgozni...Szerintetek?

Köszi a válaszokat, még ha butus kérdés is, most barátkozom a sütéssel :)


2011. dec. 20. 08:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én már elég sok féle muffint csináltam, még mindig csak összekevertem, és jól sikerült. Persze, biztos lehet turmixolni is, meg egyebek, akkor nem darabos, de mi szeretjük darabosan. Szoktam olyat csinálni, amiben alma, csoki kockára vágva van, és nagyon jól átsül az alma is, fincsi benne darabokban. De raktam már kis darabos diót is bele, az is jó volt ropogósan.
2011. dec. 20. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a legegyszerűbb, ha külön-külön összekevered a száraz és a nedves hozzávalókat, az egyiket fokozatosan hozzákevered a másikhoz. Így szép sima, csomómentes tésztát kapsz.


Ha megengeded, leírom neked a bevált muffin alapreceptemet. Szerintem ez a legegyszerűbb a bögrés muffin (bögre = 2,5 dl):


2 bögre liszt

1 csomag sütőpor

1 bögre kristálycukor

1 egész tojás

1 bögre tej

fél bögre olaj


Egy tálban összekevered a lisztet a sütőporral és a cukorral, egy másik tálban a tojást elkevered a tejjel és az olajjal, majd folyamatosan hozzáadod a lisztes keveréket. Ezután kedvedre ízesítheted. Pl. tehetsz bele egy kiskanál fahéjat és egy szép nagy almát apró kockákra vágva. De bármilyen gyümölcsöt kockára vágva belekeverhetsz, vagy csokidarabokat, vagdalt diót, mogyorót. Úgy is finom, ha fél pohár liszt helyett kókuszreszeléket teszel + csokidarabokat.

Az egyik kedvencem, hogy a tésztájába (a száraz hozzávalókhoz) 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport keverek, belereszelem 1 narancs héját és 1 tábla apróra vagdalt étcsokit. Isteni finom csokis-narancsos muffin lesz belőle.

Ez az alaprecept egyáltalán nem bonyolult, egyszerű elkészíteni, és nagyon fincsi.


A muffinsütőt vagy alaposan kivajazod + kilisztezed, vagy papírkapszlikat teszel bele, ez a tészta a papírról is szépen leválik, ha már langyosra hűlt.

A formák 3/4 részéig töltsd a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd (alsó-felső sütés) kb. 20-25 percig, de amikor már érzed az illatát, csinálj tűpróbát, ha már nem ragad a tészta pl. egy fogpiszkálóra, akkor kiveheted.

Sok sikert a sütéshez!

2011. dec. 20. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

dejóóó, köszi a gyors válaszokat!!

Nemsokára leteszem babót szundizni és akkor belevágok :)

Még csak annyi, hogy a bögrés megoldásnál hány muffin lesz belőle? 12-es formánk van, jut mindbe?

Köszönöm még egyszer az ötleteket is, és Kellemes Ünnepeket Nektek!

2011. dec. 20. 09:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy ha nincs otthon tej, akkor joghurtot, kefirt vagy tejfölt használok, szuper lesz úgy is. Ebben az esetben a joghurtos / kefires / tejfölös pohárral mérd ki az összes hozzávalót. A joghurt lehet natúr vagy gyümölcsjoghurt is.
2011. dec. 20. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

A bögrés receptből (2,5 dl-es bögrével mérve) nekem 16-18 db muffin szokott lenni, ha csak másfél-2 dl-es pohárral méred a hozzávalókat, akkor lesz belőle 12 db.

Ha pedig tej helyett joghurttal, kefirrel vagy tejföllel készíted, akkor abból pont 12-nem kell lennie, mert ugye az másfél dl körül van.

2011. dec. 20. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
De 1,5-2 dl-el mérve elég bele picit több mint fél csomag sütőpor is, az 1 egész tojást viszont rakd bele nyugodtan.
2011. dec. 20. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
nagyon jó válaszok születtek, szóval csak annyit tennék hozzá, hogy a vajat kiverni??? alatt biztos arra gondoltak, hogy vajat kihabosítani, ez nem jelent mást, míg addig verni a habverőgéppel, míg lazább és jó habos állagú nem lesz
2011. dec. 20. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én már próbálkoztam egy csomóval, az a megoldás jött be, hogy ha vajjal cisnálom, akkor megolvasztom, aztán az egészet belerakom egy nagy tálba és robotgéppel pár perc alatt simára keverem.Tökéletes lesz, felesleges szerintem túl sok energiát fordítani erre a fajta tésztára, az állagát úgyis a sütőpor adja.
2011. dec. 20. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
elég összekeverni, nem kell túlbonyolítani, akár a nokedlit.minél rusztikusabb, annál jobb.
2011. dec. 20. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!