Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sorrendben és időközönk...

Milyen sorrendben és időközönként rakjam az egyéni vegyes pörköltünkbe az alábbi hozzávalókat?

Figyelt kérdés
3kg csirkecomb, 1kg csirkemáj, 2kg zúza 1/2kg láb
2011. ápr. 9. 22:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Zúza,láb,comb és a máj. A combot csak akkor rakd bele,ha már a zúza puha,mert ha sokat fől,akkor szétesik.
2011. ápr. 9. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a zúzát kb. 2 órát főzöm. De félidőben már beleteszem a combot és a lábat (tehát ezek még kb. 1 órát főnek), és a főzés vége előtt úgy 20-30 perccel pedig a csirkemájat (ennek nem kell sok idő, hamar megpuhul).
2011. ápr. 9. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
A zúzát és a lábat feltenném egyszerre, a többit, ahogyan az előző is írta.
2011. ápr. 9. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. ápr. 9. 22:32
 5/7 doboszoli ***** válasza:

Számomra megoldhatatlannak tűnő feladat Megmondom miért.

Egyszerre nem tehető bele, a (nagyon) különböző főzési idők

miatt, ez nyilvánvaló.

Talán a zúza, meg a láb egyidős főzésű, de akkor hogy lehet megoldani a combok "pörkölését", hagymás zsíron pirítását,

amikor már szaftban úszik az első kettő? A combból így csak paprikás főtt hús lesz, aminek a pörkölthöz nem sok köze van.

Lehet, hogy szőrszálhasogatásnak tűnik, de számomra a rendes pörkölt legfőbb ismérve a zsíros hagymán pörkölt, vagyis egy-kétszer zsírjára sütött hús.

Persze megoldható, de tökéletes nem lesz. Szerintem.

2011. ápr. 10. 05:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:

Bár,ha arra gondolok, amikor drága nagyanyám vasárnap hajnalban az udvaron üldözte a csirkét, amit délben az asztalra tett, egyszerre beletette fülét-farkát, mégis összefőtt.

Tessék, most jól elbizonytalanodtam..

2011. ápr. 10. 05:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
D: A nagymamád által "hajkurászott" csirkének még a húsa is sokkal szívósabb volt, mint a mai kókadt-színű csirkének nevezett akárminek. Azonkívül biztos volt benne, hogy minden darabja ugyanabból a jószágból van. Amit az üzletben kapsz, biztos, hogy 2 comb sem származik ugyanabból a jószágból, ezért már ott lehet különbség a főzési idő tekintetében.
2011. ápr. 10. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!