Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » HELP! Hogy oldjam meg?

HELP! Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

Ezt a receptet csináltam:


Csirkés sült cukkíni gombával és sajtszósszal


Hozzávalók:


30 dkg gomba

50 dkg cukkíni

2 nagyobb gerezd fokhagyma

15 dkg ementáli

5 dkg trappista sajt

5 dkg füstölt sajt

2 evőkanál liszt

10 dkg vaj

2 dl tej

5-6 vékony szelet csirkemellfilé

6 nagyobb paradicsom

oregánó

szerecsendió

őrölt fehérbors

Hámozd meg a cukkínit, és vékonyan karikázd fel. Hevítsd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és öntsd fel annyi tejjel, hogy mártás állagú masszát kapj, majd add hozzá a trappistát és a füstölt sajtot, valamint egy kis szerecsendiót, sót, borsot. A végén szórd bele a felaprított fokhagymát. Vajazz ki egy hőálló edényt, és tegyél le egy sor cukkínit, ezt boríts be a szeletelt gombával, sózd, borsozd, majd karikázz ennek a tetejére paradicsomot, és morzsolj rá oregánót. A legfelső rétegre fektesd rá a csíkokra vágott csirkemellet, öntsd rá a sajtszószt, majd szórd meg ementálival. Süsd lefedve előmelegített sütőben 15 percet, majd fólia nélkül 20 percet.



A gond az, hogy annyira elnéztem a mennyiségeket, hogy telepakoltam púposra csak a zöldségekkel és a hússal a legnagyobb tepsimet.

Ha lefedve hagyom egy kicsit főni/sülni a sütőben és utána teszem rá a sajtszószt (amikor már összeesett a gomba és a többi zöldség), nagyon elrontom?


2012. jan. 6. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem rontod el!

Sőt én valószínű, hogy addig hagynám rajta a fóliát, amíg a husi is megpuhul, és csak azután önteném rá a sajtszószt. Ez az egész egyébként nagyon finomnak tűnik. Jó étvágyat hosszá!

2012. jan. 6. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

szerintem is hagyd párolódni az egész cuccot, és csak a végén süssed össze a sajtszósszal.

finom lesz:)

2012. jan. 6. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Basszus, összepislantotta magát a sok zöldség... most a tepsi széléig áll a víz. Nem egyszerű jól megcsinálni :)

Most próbálom légkeveréssel kicsit "leszárítani". De az illata isteni!

2012. jan. 6. 20:03
 4/4 anonim ***** válasza:
ja, jó forrón párologtasd el a vizet róla, utána a szósz. még jó, hogy nem tetted rá előbb.
2012. jan. 6. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!