Hogyan oldjam így meg a hétvégi vendégséget?
Születésnapot jönnek köszönteni,1 egész napot itt lesznek.
Tehát kellene főznöm ebédet (levest, másodikat+süteményt), és utána ha megéheznek még valamit.
Viszont elég kevés pénz áll rendelkezésre...7 személyre kell főzni.Egyrészt kezdő háziasszony vagyok, még kevés a tapasztalatom főzés terén, bár receptkönyv segítségével bármit megcsinálok.A nagyobb gond, hogy nem jó a sütőm, így olyan sütit kell csinálnom, amit nem kell sütni.
Tehát írnátok olyan menüt, ami egy szülinapi ebédnek megfelelne, de nem túl drága, illetve olyan sütiötletet, amihez nem kell sütő?Valamint olyan ételt, amivel a délutáni órákban kínálhatom őket?Köszönöm a segítséget!
Én maradnék a jól bevált ételeknél. Húsleves, kirántott hús, csirke, gomba, sajt, karfiol, rizs v. krumplipüré köretnek, savanyúság.
Süteménynek: [link]
vagy [link]
(ez utóbbi nálunk mindig hatalmas siker és olcsó)
Szoktam emeletes pudingos sütit csinálni, püspökkenyér formát kibélelsz folpack-al, először vaníliás puding, 1 sor keksz, 1 puncs puding, 1 sor keksz, csokis puding, 1 sor keksz megint. Hűtőbe vele, másnap csak ki kell borítani és esetleg gyümölccsel, tejszínhabbal tálalni. Persze, az ízeket lehet variálni.
Délutánra pedig szendvicseket adnék, tojáskrémes, tonhalkrémes, felvágottas, májkrémes stb.
Az uzsonna után desszertnek esetleg gyümölcssalátát adnék.
főzzél egy tartarmas ragulevest,legjobb ha csirkemell, vagy combfiéből készíted, hamarabb megvan.
hagymát dinsztelsz kb egy közepeset. fél kiló kisebb kockára vágott húst átforgatsz rajta fehéredésig, majd
fedő alatt sózva párolni kezded.ha a hús majdnem puha, teszel rá karikázott/kozkázott vegyeszöldséget, majd kb 25 dkg szeletelt gombát és szintén kb 25 dkg zöldborsót.
együtt párolod a hússal és felöntöd /legjobb lenne,hús vagy csontlével/annyira, amennyi levest szeretnél mehet belee aprótészta, eperlevél vagy csiga, stb.
később még írok, de most mennem kell:)főételt és sütit is.
Nasiként például készíthetnél egy ilyet: egy tál aljára teszel babapiskótát, rá valamilyen pudingot, közé gyümölcsöket, tetejére tálaláskor mehet tejszínhab, vagy készíts tiramisut, bár ehhez már mascarpone kell, vagy süthetsz palacsintát valamikor.
Ebédnek rántott husik, rizs, krumplipüré vagy saláta.
joghurttorta, palacsintatorta
Köszi minden eddigi ötletet!
Annyi kérdésem lenne még, hogy ha délután lángost sütnék ki, akkor bármelyik recept szerint is csinálom sokáig eláll a tészta hűtőben?
a lángosról lebeszélnélek. egy tartalmas ebéd után nem fogják kívánni, és beszélgetés helyett gondolom Te sem akarsz újra a konyhában állni talpig olajszagban.
valami könnyű hidegtálat dálutánra egy kis hideg salátát,
falatkákat, amit jövés-menés közben is be tudnak kapni.
www.mindmegette.hu
Kapuccinó szelet.Ennek csak a krémjét kell megcsinálni, ami tejszínízű puding és list összefőzve a gázon, a tetejére csokis étbevonó massza, meg veszel kész mézes tortalapokat.Ennél egyszerűbb sütit nem tudok.
Leves, nem biztos,hogy kell, ha pl egy jó pörköltet csinálsz.
Vagy temesvári sertésbordát, nem bordából, hanem karajból. kb. 2 kiló hús elég szerintem belőle.
mivel, hogy írtad, nincs sütőd, olyanban kell gondolkodni, ami gázon is elkészíthető. most a hidegről beszélek.előző nap felszúrsz éles késsel egy kb 1,20 kg-os csontnélküli karajt, beledugsz egy szál kolbálszt, kívülről sózod , fűszerezed és serpenyőben , mindig kevéske víz hozzáadásával pirosra sütöd.többször meg kell forgatni, hogy mindenhol szép színe legyen. fokhagymagerezdeket is szórhatsz közé.ez másfél-két óra. ha kész hagyod teljesen kihűlni.
míg sül bekeversz egy kiló sovány fasírthúst, ízlésetek szerint fűszerezve és apró golyókat formálsz,amit prézlibe forgatva, vagy anélkül kisütsz.
ha a karaj is kihűlt kissé ferdén felszeleteled.
így két húsostálat tudsz csinálni, ami bővel elég, még maradni is fog, amit Ti majd később el tudtok fogyasztani.
a fasírtgolyókba fogpiszkálót, vagy fél ropit is szúrhatsz.
ezek mellé ajánlom a majonézes krumpli vagy franciasalátát,esetleg majonézes kukoricát.a lényeg, hogy ízlésesen rakd majd tálra. a tálakra tett tortapapír nagyon mutatós tud lenni. egy két csemege uborka, egy piros kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva, dekorációnak
bővel elég.ha van hideg helyed, vagy nagyobb hűtőd, ezeket előző nap készre csinálhatod.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!