Hogyan oldjam így meg a hétvégi vendégséget?
Születésnapot jönnek köszönteni,1 egész napot itt lesznek.
Tehát kellene főznöm ebédet (levest, másodikat+süteményt), és utána ha megéheznek még valamit.
Viszont elég kevés pénz áll rendelkezésre...7 személyre kell főzni.Egyrészt kezdő háziasszony vagyok, még kevés a tapasztalatom főzés terén, bár receptkönyv segítségével bármit megcsinálok.A nagyobb gond, hogy nem jó a sütőm, így olyan sütit kell csinálnom, amit nem kell sütni.
Tehát írnátok olyan menüt, ami egy szülinapi ebédnek megfelelne, de nem túl drága, illetve olyan sütiötletet, amihez nem kell sütő?Valamint olyan ételt, amivel a délutáni órákban kínálhatom őket?Köszönöm a segítséget!
nagyon sok jó ajánlatot kaptál, de azért leírom az én ajánlatomat is.én egy vegyes tálat ajánlanék, amit egy panírozási menetben el tudnál készíteni.itt már a mennyiséggel nem kell túlzásba esni, mert mindenkire egy-egy darabot számolj.
előző nap este: 7-8 szelet karaj besózva, megkenve mustárral és egy fej félkarikára vágott hagymával rétegezve egy jól záródó dobozba mehet a hűtőbe.
reggel a hagymát eltávolítani, a hust kicsit papírtörlővel megtörölni és panírozni. a másik mondjuk
7-8 szelet vékony csirkemellfilé besózva, amit majd félbe lehet hajtani.tenyeredbe veszed, és teszel rá az ujjaidhoz és tenyered végéhez egy kisdarab vékony sajtot.az egyik sajtra egy darabka sonkát, majd összehajtod és kissé összenyomod.azt is lehet panírozni.
előző nap kiolvasztottál fél kiló szív nálküli csirkemájat,amit egy kis fokhagymás tejben pihentettél.
ez is 7-8 darab, lecsöpögtetve lehet panírozni.
tehát mindenkinek jut mindegyikből legalább egy darab.
pecsenyéstálra szépen felhalmozod a husikat és mindenki vesz, amit szeret.
köretként rizibizi, vagy petrezselymeskrumpli, vagy gombás-répás rizs, ezek mellet sem kell ott állni,elég az a rántottaknál:)
ha délután majonézes salátát kiínálsz, akkor délben savanyúság legyen.
nálunk a piacon nagyon finom házi savanyúságokat lehet kapni, biztos nálatok is.
üdv.
újból elovastam a kérdésedet, hát, most fogtam fel az olcsóságot is. sajnos, ha az ember ki akar tenni magáért,nem olcsó, és még agyon is dolgozza magát.az ajánlataimban a karajt kiválthatod, sovány lapockára, ami sokkal olcsóbb, mégis finom.még a kolbásszal töltöttet is meg lehet belőle csinálni, ha ügyesen átkötözöd erős cérnával.
csirkemellből is elég kb 60 deka, pár szelet sonka és sajt.
a fasírthúst is leveheted 60 dekára.
a máj nem drága, 200 ft körül van.
nagyon drukkolok Neked, hogy minden sikerüljön,de tudom nem egyszerű.
sok sikert.
üdv.
Ebédre készítenék (előző nap) nagy adag töltött káposztát, nyomtatékként rántott csirkemájat szalma-krumplival, tartármártással, utána apró süti. (Így megúsztad a leves-főzést)
Uzsira apró süti-maradék + pudig habbal, gyümölcsdísszel.
Vacsi: csirke-pörkölt (előző nap megfőzheted) nokedlivel, zöld salival.
ha még van erőd továbbolvasni, desszertnek ebéd után simán kehelybe töltött pudingot kínálnék, egy kis tejszínhabsprével díszitve.
délutánra édességként én is egy őzgerinces "hidegsültet"
ajánlok.
kókuszos csokirúd
-egy csomag babapiskóta
-25 deka porcukor
-25 deka margarin
-15 deka kókuszreszelék
-1 csomag csokis puding
-5 deka kakaó
-2 tojás
a margarint felovasztjuk és a piskótán kívül mindent belekeverünk és összefőzzük.
nedves folpackkal kibéleljük az őzgerinc formát és egy kevés masszát öntünk az aljára.a közepére teszünk egy sor babapiskótát és megint egy sor krémet teszünk rá nem túl vastagon.ebből két őzgerinc forma jön ki. a folpack széleit ráhajtjuk, majd egy éjjelen át hűtjük.másnap a fóliát lehúzzuk róla és szeleteljük.
nagyon finom, kiadós.
üdv.
légy szíves majd írj pár sort, hogy mi lett a menüsorod és hogy sikerült.
a legjobbakat kívánom.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!