Nyúlhúsból milyen finom kaját lehet csinálni?
Nyúl marengói módra
Hozzávalók:
1,5 kg nyúlhús, 40 dkg laska- vagy erdei gomba, 3 dl száraz fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 1 dl paradicsomlé, 1 púpos evõkanálnyi liszt, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.
Elkészítés:
A házinyúl húsát (combokat, gerincet) vágd kisebb darabokra, s sózd be. A vöröshagymát reszeld le, s egy csokornyi petrezselymet vágj apróra. Kevés forró olajon kissé pirítsd meg a húst. Ha már kezd színesedni, add hozzá a hagymát és a petrezselymet. Keverd meg, öntsd alá a bor kétharmadát, majd lassú tûzön fedõ alatt párold. A megtisztított gombát szeleteld fel, s amikor a nyúl már félig megpuhult, add a húshoz. Ha a gomba kieresztette a levét, mehet bele a maradék bor is. Amikor a hús kész, lisztszórással, illetve beforralással sûrítsd be a levét, majd borsozd meg, keverd hozzá a paradicsomlét, és vedd le a tûzrõl. (Ha nincs nyúl, baromfihússal is érdemes megpróbálni.)
Gombás nyúlgerinc
2-3 személyre:
» 1 nyúlgerinc
» vékony szalonnaszeletek
» gomba
» petrezselyem
A nyúlgerincet megtisztítjuk, bevagdossuk, majd a vágatokba tűzzük a szalonnaszeleteket, és megsütjük.
A petrezselymet felaprítjuk, majd a gombára szórjuk, és zsíron megpároljuk. Amikor a nyúl már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát a zsírral együtt, és készre sütjük.
Szia!
Pörköltet. Ugyanúgy készítem, mintha csirkéből lenne, csak éppen nyuszit teszek bele. Ugyanolyan finom, szálkás,mint a baromfi, csak nem annyira száraz.
Üdv!
Köszi, köszi, köszi!
Akkor te is olyan vagy,mint a haverom, akinek a kedvenc kajája a két pizza! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!