Hogyan kell tésztát főzni?
Figyelt kérdés
A "trükkök" érdekelnének, mint például, hogy kis vagy nagy lángon, fedővel vagy anélkül főzzük-e, szűrés után hideg vagy meleg vízzel kell leöblíteni, mikor kell olajat önteni rá/bele?2009. máj. 20. 22:58
1/7 anonim 



válasza:





én közepes lángon fözöm,és jo alaposan forrásban lévö vizben ,fedövel,a vizbe teszek,sót és egy kis olajat is,igy nem tapad össze,és nem kell leöbliteni szürés után.
2/7 anonim 



válasza:





Én úgy szoktam hogy nagy lángon forrásban lévő sós vízbe teszem a tésztát, aztán ha félig megfőtt akkor elzárom a gázt és fedő alatt hagyom még puhulni pár percig. Aztán miután leszűrtem pici olajat teszek rá.
3/7 anonim 



válasza:





Forrásba lévő vízbe teszek egy kanál sót és kb. fél dl. olajat. Ekkor teszem bele a tésztát. Főzés után, mindenképp szűröm és a szűrőben átöblítem hideg vízzel. Nekem sosem tapad össze.
4/7 anonim 



válasza:





Szia!
Én is úgy csinálom, ahogyan a második, csak én a főzővízbe is teszek kb. 0,5 dl olajat. Ha elkészült, akkor vagy egyből összekeverem azzal, amihez főztem, vagy a szaftból pár kanállal belekeverek vagy olajjal összekeverem.
5/7 anonim 



válasza:





Én forrásban lévő vízbe teszek 1 evőkanál sót, fél evőkanál olajat, majd bele a tésztát.
6/7 anonim válasza:
Èn azt sem tudpm, hogy kell csimálni
7/7 anonim válasza:
Sós lobogó vízben fedő nélkül, pontosan addig amíg a csomagoláson írja. Annyit főzz, amennyit felhasználsz, a tésztát nem tárolgatjuk. Olaj meg öblítés felesleges és jelentősen csökkenti az élvezeti értékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!