Légyszives sokan írjátok le nekem, hogy ki, hogyan készíti a káposztát, húsgombócca? Én főzön magát a káposztát ahogyan kell és amikor félig megf őtt akkor a tetejére pakolom a húsgombócokat, mert annak kevesebb idő is elég főzni.
Figyelt kérdés
Amikor megfőtt teszek rá paprikás rántást. Ti hogy csináljátok?A barátom azt mondja tiszta hülye vagyok,mert így senki nem csinálja,de nekem így tetszik és az íze ugyan az,sőt szerintem finomabb.2011. dec. 27. 20:02
2/8 anonim válasza:
Ha a töltött káposztára gondolsz akkor én azt úgy készítem, hogy olajon vöröshagymát pirítok, bacon kockával, majd meghintem pirospaprikával. Ráteszem a fele savanyúkáposztát amit előtte kimostam, ekkor jönnek a gombócok, amiket én nem tekerek be káposzta levélbe mert mi azt nem szretjük, és teszek rá füstölt csülök kockákat. A gombóchoz a húst beízesítem sóval borsal egy tojással, és hagymával, meg rizzsel. Gombócot forázok belóle és a káposztára teszem. Befedem a maradék káposztával, felöntöm vízzel és paradicsommal, borsozom sózni már nem kell. Tszek bele csombort és őrölt köményt. Teszek rá zöld paprika szeleteket és készre főzöm. Keverni nem szabad csak rázogatni. Van amikor behabarom (rántani nem szoktam mert az nem egészséges), ha habarom akkor habarás előtt kiszedem a gombócokat és tejfölös lisztes habarást készítek. De van hogy nem habarom be, mikor milyen kedvem van. Én így készítem és eddig még mindenkinek nagyon ízlett. A gombócok sem főnek így szét.
3/8 anonim válasza:
Egy kiló elég kövér disznóhúshoz teszek 25-30 deka nyers riszt. Sót,borsot,gyömbért,pirospaprikát és 2-3 tojást teszek hozzá,és jól összegyúrom.
A savanyú káposztát felteszem vízzel főzni,ezt is megsózom. Ha a víz már forró,teszem bele a gombócokat. A forró víz "összerántja" a gombócok külsejét,és főzés közben nem esnek szét.
Ha a gombócok is megfőttek,kiszedem egy tálba, a káposztás lét pedig paprikásan berántom. Jól összeforralom és a gombócokra öntöm.
4/8 anonim válasza:
A második káposztája sem lehet rossz,de az inkább paradicsomos káposzta.
5/8 anonim válasza:
A húsgombócokat rétegesen lerakom, mint a töltöttkáposztánál, felöntöm vízzel és megfőzöm. Ha kész akkor teszek rá híg rántást.
6/8 anonim válasza:
Pörköltalapot készítek, arra káposztát, majd a gombócot, nem rántom hanem habarom.
7/8 anonim válasza:
Akkor te még nem ettél paradicsomos káposztát kedves válaszoló! :)
8/8 anonim válasza:
Bocs, de ez a káposzta húsgombóccal a töltött káposzta lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!