Milyen típusú sütőben sült tésztákat tanácsos vízzel lepermetezni?
Figyelt kérdés
És milyen jótékony hatása van az eljárásnak?
Láttam már az üzletekben, hogy a helyben sütött sütiket lespriccelték.
2011. dec. 26. 06:32
1/6 anonim válasza:
A kelt tésztáknál jó,ha a sütőben van egy edényben víz,hogy gőzben főjenek. Ha megsültek,akkor szokás lespriccelni,vagy cukros,vagy sós vízzel megkenni. Így puha lesz a teteje is. Vannak olyan tészták,amit a sütés vége felé kell tejjel meglocsolni.
A képviselőfánkot is jó sütés előtt lespriccelni.
A piskótaféléknél pedig egy picit nyitva kell hagyni a sütőt,hogy a gőz eltávozhasson.
2/6 A kérdező kommentje:
"A piskótaféléknél pedig egy picit nyitva kell hagyni a sütőt,hogy a gőz eltávozhasson."
Erről most hallok először. A piskótával kapcsolatban eddig úgy tudtam, hogy nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta.
2011. dec. 26. 08:49
3/6 anonim válasza:
Minden tésztából jön gőz süléskor és a sütőkből a gőz és az égéstermék el tud távozni mivel a sütőnek van beáramló nyílása és eltávozó is
4/6 anonim válasza:
én a kakaós csigát miután megsült leszoktam önteni meleg, vanílin cukros tejjel*.*
5/6 anonim válasza:
Légkeveréses sütőknél csinálják.
6/6 anonim válasza:
Mikor megsült utána kell kinyitni egy kicsit az ajtót, hogy fokozatosan hűljön a piskóta és ne essen össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!