Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell fincsi pörköltet...

Hogy kell fincsi pörköltet csinálni csirkecombból?

Figyelt kérdés
Kezdő főző vagyok, és gondoltam megpróbálom.
2009. máj. 19. 09:43
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

1 kg comb

1 nagy fej vöröshagyma

3 ek olaj

1 kk pirospaprika

só-bors- ételízesitő/só

Ha van egy paprika + paradicsom.


A combokat kettévágjuk megmossuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajban megdinszteljük. Ha van paprika paradicsom akkor azt is belerakhatod felvágva de ha gondolod akkor azt a végén is hozzá teheted. Félre húzod atűzről megszórod a pirospaprikával bele rakod a husit és felöntöd annyi vízzel hogy majdnem ellepje. Vissza teszed a tűzre és közepes lángon készre főzöd illetve ízesíted a fűszerekkel. Én majorannát is szoktam bele tenni a paprikát a vége felé rakom bele és minél több a hagyma annál sűrübb lessz a szaft.

2009. máj. 19. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!:)
2009. máj. 19. 09:58
 3/8 anonim ***** válasza:
en meg szoktam bele tenni piros magyaros izvarast.nalunk igy nagyon bejön
2009. máj. 19. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A csirkepaprikás is nagyon finom!

Ha kész a pörkölt, keverj el 1-2 dl tejfölben egy púpos kiskanál lisztet, sűrítsd be vele(ilyenkor hosszabb lén hagytad) egyet rottyan kész. Hozzá galuska, tejfölös uborka saláta.

Ez a legjobb.

2009. máj. 19. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Na de ha tésztával csinálom az sem nagy baj szerintem:) Köszönöm mindenkinek.
2009. máj. 19. 10:14
 6/8 anonim válasza:
48%
Én azzal a különbséggel csinálom, hogy a megdinsztelt hagymával összekeverem a csirkecombokat és fedő alatt addig párolom, amig a husból kijött viz el nem fő, akkor az olajon addig párolom, amig fehér nem lesz, ill. kis "szine" kell, hogy legyen. Hiszen ettől pörkölt a pörkölt. Nem a vizben kell megfőzni. A füszereket izlés szerint adom hozzá, piros arany, szép piros paprika, kevés zöldpaprika és paradicsom is jöhet. A hagymát nem szabad sajnálni. Attól van finom szaftja az ételnek.
2009. máj. 19. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Én szoktam beletenni egy kevés borsikafüvet, nővérem meg fokhagymát. Kicsit változik az íze, de nekünk így jobban ízlik.
2009. máj. 19. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is ugyanúgy készítem, mint az előttem lévők, de én amikor már felforrt a gázon az egész, akkor teszek rá egy fedőt és berakom a sütőbe. Kavargatni se kell, le sem ég, a husik se törnek össze a kavargatástól, és sokkal szaftosabb. Én még a végén tejfölös habarással is összerottyantom!
2009. máj. 19. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!