Vaddisznó pörkölthöz milyen pácot ajánlotok?
Vadpác
(vaddisznóhoz)
Hozzávalók:
5 dl vörösbor
0.5 dl gin, vagy konyak
2-3 ek chili szósz, vagy erős paprika
2-3 gerezd fokhagyma összetörve, vagy kaparva
1-2 ek mustár
1 ek szójaszósz
1 húsleves kocka
Elkészítés: Egy hőálló tálba átöntjük 175 C-os sütőbe 1,5 órán át sütjük, közben egyenletes időközökben a saját levével locsoljuk meg. Ha kevés a lé húslevessel, vagy kevés vízzel is pótolhatjuk. Ha megsült külön tálra tesszük a húst és a pác-sültléből szószt készítünk.
Szósz: A páclevet húslevessel felengedjük, leszűrjük, kevés lisztet, tejszínt adunk hozzá és 6-8 percig főzzük. De közben hozzáadunk 1-2 kanál fekete ribizli lekvárt, sózzuk, borsozzuk, sült burgonyával tálaljuk. Ne felejtsük el a pácléből megmaradt vörösbort az asztalra tenni.
Köszönöm, de nem pont erre gondoltam :(
Pörkölthöz szeretnék pácot, amivel berakhatom 1 éjszakára a hűtőbe.
Mustafa-val kell egyetértsek.
Én sem szoktam pácolni a pörkölt alapanyagot, és az előfőzésről is hasonló a véleményem, pedig jó néhány coca végezte a kezem között, illetve a fazekamban.
Ám, ha ragaszkodsz hozzá, egy óvatos mustáros, borsos, borókás, olajos, vöröshagymás pác, nem ront az ügyön, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!