Hogyan készititek az uborka salátát?
Én legyalulom az ubit,lesózom.Hagyom kicsit állni,és kicsavarom,hogy ne legyen leve.Teszek rá kicsi cukrot,fokhagymát,pirospaprikát tejfölt,jól összekeverem.
Én azért csavarom ki,mert úgy szeretjük ha sűrű mint a tejföl.Ezt nem szükséges,ha bővebb lével szeretitek.
De én a levét ki szoktam önteni mert megmarad,és így jobban ízlik nekünk.
Én simán cukros-ecetes-fokhagymás lébe szoktam tenni az előzőleg felkarikázott, besózott uborkát. Néha teszek bele egy fej lilahagymát, vagy 2-3 szál újhagymát.
Nagyon finom még a knorr tzaziki porral is. A port csak össze kell keverni 3 dl natúr joghurttal, és ezt ráonteni a feldarabolt ubira. Sült húsokhoz ilyet szoktam csinálni.
Jaj, az ecetet kihagytam,bocsi.Kicsit ecetet is teszek bele.
2-ik voltam.
Legyalulom a megmosott uborkát, besózom, állni hagyom.
Később kinyomkodom a levét, morzsolok rá Maggi fokhagyma fűszerkockát és teszek hozzá egy kis ecetet és cukrot, ennek mennyisége ízlés szerint, ezt jól összekeverem és picit állni hagyom a hűtőben.
Tálaláskor ízlés szerint pirospaprika, tejföl adható hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!