Kipróbált, finom, gyümölcskenyér receptje van valakinek?
Ha sok tojásfehérjém gyűlt össze a fagyasztóban, akkor ezt szoktam sütni:
Egy őzgerinc formához 6 tojásfehérje szükséges. Ahány tojásfehérje, annyi evőkanál liszt és porcukor, valamint annyi dkg margarin olvasztva.
Tehát:
6 tojásfehérje
6 evőkanál liszt
6 evőkanál porcukor
6 dkg olvasztott margarin
ehhez a mennyiséghez összesen 20-25 dkg kandírozott, aszalt gyümölcs, zselécukorka, mazsola, aprított dió, mogyoró, apró kockára vágott alma, szintén kicsi kockákra vágott sütésálló lekvár stb. vegyesen
10 dkg csokoládé aprítva
tehetünk bele reszelt citrom vagy narancshéjat
Az összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, és óvatosan a felvert habhoz adjuk.
Legvégén finoman belekeverjük az olvasztott margarint is. Próbáljuk minél kevésbé összetörni a habot. Sütőpor nem kell bele.
Kivajazott, lisztezett püspökkenyér vagy őzgerincformába öntjük, kb. 25 percig sütjük 180 fokon. Tűpróba!
Ha nincs tojásfehérjém, akkor pedig így csinálom:
25 dkg liszt
1,5 dl tej
2 egész tojás
fél csomag sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
ebbe is megy összesen kb. 20 dkg kandírozott, aszalt gyümölcs, zselécukorka, rumba áztatott mazsola, aprított dió, mogyoró, alma, sütésálló lekvár stb. vegyesen
10 dkg felaprított étcsoki
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom vagy narancs lereszelt héja
A margarint a cukorral habosra keverjük. A tojásokkal együtt tovább keverjük, majd beletesszük az ízesítőket, a tejet és végül a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, lisztezett hosszú őzgerincformában megsütjük (kb. 35 perc). Mikor megsült, porcukorral megszórjuk vagy olvasztott csokival bevonjuk.
Mindkét verzió nagyon finom. Sokféleképpen variálható, azt teszel bele, amit szeretnél, a lényeg, hogy összesen 20-25 dkg legyen a gyümölcsök, magvak stb. mennyisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!