Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kinek van tuti finom gyümölcsk...

Kinek van tuti finom gyümölcskenyér receptje? Ilyet keresek most, őzgerinc formában sütném.

Figyelt kérdés

Beledobálós cuccok vannak, (dió, mogyoró, mazsola, aszalt gyümölcs), olyan tésztát szeretnék, ami nem túl tömör, de nem is piskóta lazaságú.

A forma viszont mezei lemezből készült, van valami praktika arra, hogy szépen jöjjön ki belőle a süti?


2011. febr. 8. 12:51
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Nekem ez a recept nagyon bevált: [link]

Én máz nélkül csináltam, Karácsonykor 4 rúd fogyott el. Sokáig eláll, és egyáltalán nem száraz a tésztája.

A formát béleld ki sütőpapírral, úgy könnyen kijön a süti.

2011. febr. 8. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Ez eszembe sem jutott, hogy az őzgerincet is ki lehet bélelni, de megpróbálom :) A képen úgy tűnt, hogy megmaradt a mintázata ettől függetlenül.

Pénteken megsütöm, majd megosztom, hogy sikerült! :)

2011. febr. 8. 16:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is sütőpapírt használtam és mégis szépen megmaradtak a forma bordái a sütiben.

Remélem Neked is elnyeri a tetszésed. :)

2011. febr. 8. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Megsütöttem a sütit és pillanatok alatt elfogyott, bár nem sikerült éppen a legjobban. Bár az előírtnál jóval kevesebb cuccot dobáltam bele, mégis rengeteg lett a tészta. (fél adagot sütöttem meg próbából) Kb vagy 2 centire feljött a formából és sajna a közepe sehogy sem akart átsülni, a teteje már "erősen sötétedett", a tűpróba még mindig azt mutatta, hogy a közepe még ragad ... gondolkodtam rajta, hogy lejjebb teszem egy rovátkával, meg bealufóliázom a tetejét, de aztán győzött az, hogy utálok forró sütőben matatni, így hát maradt az, hogy picit még hagytam, aztán ahol megkapta, azt vékonyan leszeldeltem, úgyis ez lett az alja :) Így a süti alja és a végein teljesen jó lett, középtájon kissé ragadós volt, de így sem volt túl sok időm keseregni rajta, mert a család eltüntette a bizonyítékot :)

Legközelebb 20%-kal növelem a tészta mennyiségét, de 2 formát töltök meg vele, úgy alacsonyabb lesz, jobban átsül. Az íze eszméletlen jó lett, én tettem még bele egy késhegynyi fahéjat is, és csökkentettem a cukrot.

Még egyszer köszi a segítséget, az ajánlott oldalról azt hiszem rengeteg süti vár még kipróbálásra :)

2011. febr. 19. 11:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Én minden mennyiséget a recept alapján tettem bele, csak a gyümölcsfélék arányán változtattam, de a mennyiség stimmelt. Szerintem kell a két rúdhoz a fél kiló gyümölcs. Egyébként én is jóval tovább sütöttem az előírtnál (még vagy 20-25 percig), mert amikor először kivettem folyt a közepe. 150 fokon légkeveréssel. Sajnálom, hogy neked nem lett tökéletes.
2011. febr. 19. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!