Rossz lesz a mézeskalács ha az ünnepség előtt egy nappal készítem el?
A normális mézeskalács csak pár hét múlva lesz ehetö. De van olyan recept, ami azonnal puha.
Mézespuszedli
1 kg liszt (lehet fele rozsliszt)
0,5 kg méz olvasztva
30 dk cukor
4 db tojássárgája
20 dk puha margarin
2 dk szalalkáli és 1 tk szódabikarbóna kevés tejben feloldva.
1-2 tk mézeskaláscsfuszer
Az egészet összegyúrni, hutobe tenni.
Kb.fél centire kinyújtani és 200 fokon 8-10 percig sütni.(Ne tovább, mert keseru lesz.) Ne zavarjon,hogy a teteje még egészen puha,ha kihül,megszilárdul.
Ha kész,porcukorral megszórni,vagy cukormázzal bevonni.
Sok sikert.
Nekem van egy jól bevált receptem! Ha teheted,akkor legalább 1 napig hagyd hűtőben állni a tésztát,ahogy a recept írja,ez azonnal ehető,de másnap is szupi!!
Ez az adag nagyjából 2és fél gáztepsinyit ad ki.
Ja,én először csak kb 4 órát hagytam a hűtőben,úgy sem rossz!
Sok sikert!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!