Mit szoktatok tenni annak érdekében hogy zaftosabb legyen a pörkölt vagy az ehhez hasonló ételek?
Szerintem is a sok hagyma a lényeg. Én csak olajjal, csirkemell filéből szoktam pörköltet főzni, 2-höz kb. 3 fej hagymát aprítok és vagy 3-4x is felöntöm kis vízzel. Így tök jó kis szaft lesz, mire rámegy a husi.
Ja a pfujolóknak mondom, hogy össz. 30-40 perc alatt megvan, míg a vörös húsoknak min. 1 óra főzés kell.
És imádja az egész család, főleg a gyerekek, hogy végre nem kell mócsingokat halászni a tányéron... :)
Igen, próbáltam, nem oszt nem szoroz.
Fokhagymát én is teszek bele az íze miatt, nem az állaga miatt...
Olajjal és csirkemellből nem lehet jó pörköltet főzni. A csirkemell nagyon száraz,az olajtól pedig nincs rendes szaftja. Akinek ez jó,az még nem evett jóízű pörköltet.
Előttem már írták,hogy nem kell sok hagyma,zsírral kell főzni,vagy kövérkés sertéshúsból,marhalábszárból, csirke combból,far,hátból. Ebbe tehetik egészben a mellet is.
Fehéredésig pirítani,rá a pirospaprika addig főzni kis lángon,míg nem engedi a saját levél,utána apránként pótolni a vizet,ha kell. Marhapörköltbe víz helyett leget önteni vörösbort.
11-es vagyok
Ettem már jó pörköltet, tudom hogy milyen. És azt is tudom, hogy itt Mo-on nagyon szeretik a mócsingos húst és a zsírtól tocsogó dolgokat, amik után 2 napig mozdulni sem lehet. Sajnos az én és a párom szülei is ilyenek.
Viszont, mióta kipróbáltam csirkemell filéből is a pörköltet, azóta mi csak abból esszük. Egyrészről olcsóbb, másrészről hamarabb megvan és némileg egészségesebb is. Szeretem a finom kajákat, de mellette nem vagyok a saját ellenségem. Amit meg lehet csinálni kalóriaszegényebben, egészségesebben is, azt miért ne tenném???
A szaftja pedig mindig tökéletes, ami higgyétek el, nem a zsírtól lesz jó!!!
Így csinálom:
Jó sok kockára vágott hagymát megfuttatok olajon, egy ideig pirítom, majd a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, őrölt köménnyel és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor elfőtt a víz, pótolom, majd ezt eljátszom még vagy 3-4-5 alkalommal. A végére teljesen szétfő a hagyma és ettől lesz jó szaftja.
Ekkor rádobom a kockára vágott húst (mi nagyon apróra szoktuk vágni a gyerekek miatt), megsózom, megborsozom és fehéredésig pirítom. Ha kevés a lé, akkor vízzel pótolom és fedő alatt addig főzöm, amíg teljesen megpuhul a hús (max. 10-15 perc).
Ha a gyerekek nem ennének belőle, akkor jobban megborsoznám és tutira nyomnék még bele csípős Piros Aranyat is :)
Én tudom, hogy a hagyományos magyar pörkölt zsírral és mócsingos, zsíros húsból készül, de aki egyiket sem szereti (sőt én gyerekkoromban egyenesen öklendeztem a mócsingtól), annak kiváló alternatíva az olajos-csirkemell filés változat, mert így is tökéletes szaftot lehet készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!