Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktatok tenni annak...

Nicegirl01 kérdése:

Mit szoktatok tenni annak érdekében hogy zaftosabb legyen a pörkölt vagy az ehhez hasonló ételek?

Figyelt kérdés
2011. dec. 14. 08:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
45%
Sok hagymát teszek bele, és addig főzöm, amíg szétfő. Nagyon jó állaga lesz tőle.
2011. dec. 14. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
Én is, sok hagyma, és többször felöntöm vízzel, h teljesen szétfőjjön a hagyma.
2011. dec. 14. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! =)
2011. dec. 14. 08:56
 4/20 anonim ***** válasza:
75%

sok hagyma apróra vágva,szétfőzve,petrezselyemzöldje


illetve májat ledarálok,és hagyma mellé azt teszem,és ugy bele a hús...(nem keményedik,csak hamarabb lragad,nem lehet otthagyni)

2011. dec. 14. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
35%

Nem kell sok hagyma,mert attól édeskés lesz az íze. Zsírral kell főzni,nem olajjal,és csak nagyon kevés vizet kell alá önteni. De ha fiatal a hús,akkor nem is kell alá víz,mert elég levet enged.

Az olaj miatt soha nem lesz jó szaftos.

2011. dec. 14. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
Én hiába raktam bele rengeteg hagymát és öntögettem vízzel, mire kész lett bő szaftja volt, de mire kihűlt egyszerűen eltűnt a lé :(
2011. dec. 14. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
78%

Zsír (nem olaj), vöröshagyma (nem kell több tonnyányi, a lényeg, hogy ne legyen kevés), zöldpaprika, paradicsom, jó minőségű hús (sertésből sose lesz olyan szaftos, mint marhából).

Ennyi.

2011. dec. 14. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
75%

kilónyi húshoz, két közepes hagyma finomra vágva, zsíron dinsztelve egy kis sóval. péppé kell főzni, majd rá a húst, fehéredésig forgatni, keverni. aztán fedő alatt hagyni, hogy kiadja a saját levét.ha ezt elfőtte, apránként, szinte decinként pótolni, legjobb hús,-vagy csontlével, ha ez nincs , akkor vízzel.

mielőtt folyadékot öntünk hozzá, jó minőségű pirospaprikával megszórjuk, egy kis őrölt kömény, paprika -paradicsom (1-1 szem) vagy egy kis lecsó mehet bele.

gyakran kell rá figyelni, ne kapjon oda, maradjon sűrű,

mártásszerű szaftja.

2011. dec. 14. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim válasza:
Én fokhagymát szoktam beletenni a végén,mert szerintem attól lesz sűrű szaftja.A pörköltön nem érzik.Ha kevés a pöri,elég egy gerezd,de ha 4-5 személyre főzöl,akkor kell bele 2-3 gerezd is.Én még a paprikás krumpliba is szoktam tenni.
2011. dec. 15. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de 1 gerezd ráadásul a végén belerakott fokhagyma, hogy változtatna bármit is a szaft sűrűségén...?

Ez egyszerűen marhaság.

2011. dec. 15. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!