Mit szoktatok tenni annak érdekében hogy zaftosabb legyen a pörkölt vagy az ehhez hasonló ételek?
sok hagyma apróra vágva,szétfőzve,petrezselyemzöldje
illetve májat ledarálok,és hagyma mellé azt teszem,és ugy bele a hús...(nem keményedik,csak hamarabb lragad,nem lehet otthagyni)
Nem kell sok hagyma,mert attól édeskés lesz az íze. Zsírral kell főzni,nem olajjal,és csak nagyon kevés vizet kell alá önteni. De ha fiatal a hús,akkor nem is kell alá víz,mert elég levet enged.
Az olaj miatt soha nem lesz jó szaftos.
Zsír (nem olaj), vöröshagyma (nem kell több tonnyányi, a lényeg, hogy ne legyen kevés), zöldpaprika, paradicsom, jó minőségű hús (sertésből sose lesz olyan szaftos, mint marhából).
Ennyi.
kilónyi húshoz, két közepes hagyma finomra vágva, zsíron dinsztelve egy kis sóval. péppé kell főzni, majd rá a húst, fehéredésig forgatni, keverni. aztán fedő alatt hagyni, hogy kiadja a saját levét.ha ezt elfőtte, apránként, szinte decinként pótolni, legjobb hús,-vagy csontlével, ha ez nincs , akkor vízzel.
mielőtt folyadékot öntünk hozzá, jó minőségű pirospaprikával megszórjuk, egy kis őrölt kömény, paprika -paradicsom (1-1 szem) vagy egy kis lecsó mehet bele.
gyakran kell rá figyelni, ne kapjon oda, maradjon sűrű,
mártásszerű szaftja.
Ne haragudj, de 1 gerezd ráadásul a végén belerakott fokhagyma, hogy változtatna bármit is a szaft sűrűségén...?
Ez egyszerűen marhaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!