S. O. S. Jövőhéten lesz süti sütő verseny a suliban! Milyen sütit készítsek?
kb. 10-en fogunk versenyezni. Én azt hittem elintézhetem a jó kis bevállt almás-túrós muffinommal, de nem! Olyanokat hallottam, hogy van, aki háztetőt, van aki hógolyót, meg csokis habos sütit készít! :O Felkell vennem a kesztyűt! Milyen sütit süssek? Nem sütöttem még ilyen igazi tepsis tésztás sütit, mindig csak a robotgéppel összedobósat, de most benne vagyok minden nehézségűbe, egyszer elkell kezdeni. Arra gondoltam lehetne kicsit karácsonyias ízvilág, tehát alma, fahéj, méz stb..persze ezek nem kritériumok, ha tudsz jó sütit írd le, mind1, hogy megy-e a karácsonyhoz. esetleg mézes krémes jó ötlet? valaki jó, bevállt receptet nem tud? vagy az tényleg túl nehéz?(meg drága..)
Előre is köszi a tanácsokat!;) 18/l
ja, tényleg van mákos guba torta is. most a cukik karácsony előtt nem győzik a rendelést felvennni.
sk. is meg lehet csinálni...
Már nézegettem régebben ország tortái recepteket, de elég nehéz mindegyik (az idei köleses barackosról ne is beszéljünk, megkell hozzá venni a formát, hogy tudd olyan alakúra sütni, amibe aztán megy a barackos öntet..+ a sok bio cucc benne)
Írta valaki, hogy mézes-béles, az sem rossz ötlet, sőt talán nem olyan törékeny a tésztája.Vagy az ugyanaz, mint a mézes-krémes??
Na mind1, végül kaptam egy nagyon jó mézes-krémes receptet, és megjött hozzá a kedvem, de természetesen nyugodtan leírhatjátok, ha van jó ötletetek, mert ha valamelyik megtetszik akkor lehet, hogy több félét készítek..;)
Természetesen kedden majd jön a beszámoló, hogy milyen lett. :))
Na csajok tegnapelőtt elkészítettem, tegnap reggel bevittem.(mézes-krémes) Tipikusan olyan süti ami, ha valakinek ízlik, akkor neki nagyon, és nem tudja letenni, a másik csoport, akinek egyáltalán nem ízlik. DE így is sikerült másodiknak lennem (7-ből) A pontozás úgy volt, hogy ízre 10 pont, kinézetre 5. négy zsűritag, szóval max 60pont. A 4 zsűritag közül kettőnek nagyon ízlett, és 10-4,9-5 pontot kaptam, viszont kettőnek nem annyira, tőlük 6-4,7-4. Vagy valami ilyesmi azt hiszem. Szóval összesen 49 pontom lett, a nyertesnek 50. Sajnos így nem kaptam semmit (az első egy doboz bonbonetti rudat kapott) de hát én voltam az egyik szervező az osztálykarácsonyon, úgyhogy magamat okolhatom, hogy a többi dobogós hely nem kapott semmit :D
De annak azért örülök, hogy amikor már vittem volna haza, még akkor is megkérdezték, hogy vehetnek-e, amikor már becsomagoltam.(miért nem délelőtt evett? na mind1) Meg délután még volt aki kérdezte, hogy a mézes-krémes az enyém volt-e mert ő csak abból evett szinte :) Viszont a fele megmaradt sajnos, így haza kellett cipelnem, de nem volt gond, mire este hazaértem, már el is fogyott :( :D
Még egyszer köszönöm szépen a sok receptet, és tanácsokat!! Néhányat természetesen kifogok próbálni a közeljövőben! :)
A nyertes süti egyébként:
ez a néger kocka nem egy nagy varázslat :D
amúgy én úgy tudom, a mézes krémest a régiek hívták mézes bélesnek...rejtély :)
nagyon ügyes vagy gratulálok, köszönjük, hogy írtál! :)
és más süti eredményeket is szívesen olvasnánk :)
Ja, egyébként ezen morfondíroztam még nagyon, de pénteken megcsináltam, és a habtejszínt túl korán tetettem bele a lisztes tejbe, így összeesett, és elment a kedvem :( De majd jövőhéten megismétlem, remélem akkor jól sikerül majd, egyébként a tésztája nagyon finom!
Egy pont híján. Hát, pedig a mézes-krémes szerintem finomabb mint ez a néger kocka. És macerásabb is.
Nagyon sokat szenvedtél a mézessel? Remélem nem tört el nagyon a tészta. :)
Mindenesetre gratulálok, a második hely is szép eredmény. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!