Muffin sütéséhez elegendők a kis papír formák, vagy szükséges hozzá a műanyag sütő forma is?
Háttééén... még sose csináltam olyan papírkába, csak muffin-sütő-formába...
Szinte biztos, hogy bele fog ragadni a tésztád a papírokba; kiharapsz egy falatot és a többi ottmarad...belesülve a papírba...
Szerintem ne próbáld ki!
Inkább olyan receptet válassz, amit egészbe kell kisütni(pl.piskóta, kevert tészták..), vagy olyat, amit nyújtani kell, utána szaggatni, és úgy kisütni...
Főleg ha kezdő vagy sütés terén!:-)
Én próbáltam már sima papírkapszliban, hát tragikus lett. Ahogy felforrósodott a tészta, teljesen lenyomta a papírt, semmi muffin-formája nem lett, és ahogy az előző válaszoló írta, még jól rá is ragadt a papírra.
Rendes muffin-formát nagyon sok helyen lehet kapni, vannak olcsók is, szerintem inkább vegyél egyet, mert ha életed első sütijét elrontod, elmegy a sütéstől is a kedved :)
... ja és a Muffin-forma is hülyeség, igaz??
Most szegény ha rád hallgat tényleg lehet, hogy kidobhatja élete első muffinjait, főleg ha te még azzal is dicsekedsz, hogy 3 receptből raktad össze, hogy az legyen valamilyen...
Bocsi, tényleg nem bántani akarlak, de akkor legalább mellékelhetted volna szegénykének a "Csoda-Receptedet"...
Egyébként pedig egyikünknek sem a tésztával volt bajunk, vagy hogy ne sikerült volna, hanem részleteztük a Kezdő Sütögetőnek a 'Kísérletének Valószínű Végkimenetelét'...
Nekem van szilikonos és "sima" muffin sütő formám is. A szilikonosba csak úgy belekanalazom a tésztát, minden vajazás vagy lisztezés nélkül. A simát sem vajazom lisztezem, hanem csak papírkapszlikat teszek bele (ezeket sem kenem ki semmivel), és eddig egyszer ragadt csak bele a papírba, de ott a recept volt a rossz (valami banános muffin volt) Azt az egyet leszámítva eddig minden muffinom tökéletes volt, és kb 20 perc alatt puszilta be a család.
Szóval, nem hiszem, h a papírba feltétlen bele kell ragadni a tésztának. Viszont szerintem a papír önmagában nem elég erős ahhoz, h ne nyomja szét a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!