Muffin sütéséhez elegendők a kis papír formák, vagy szükséges hozzá a műanyag sütő forma is?
Papírban is sütheted,csak jó papírt válassz és két papírt használj a sütéshez. A papírokat a tesibe szorosan egymás mellé tedd,akkor nem folyik szét.
Olyan receptet válassz,amelyikben elég zsiradék van,akkor nem ragad belel a muffinod.
Az utolsó jól írja, ha jó papírt használsz duplán, akkor jó lesz a sima papír is. Én is csináltam már így és jó lett.
Csak tényleg olyan receptet válassz, amiről látod, hogy már sokan kipróbálták és sikerült is. Sajnos a muffin receptek közül egy csomó van fent, ami nem egészen jó.
Én sütőformába teszek papírt (hogy ne kelljen mosogatni!), és úgy sütöm. Tökéletesen megsül és a muffinok egyben kijönnek a papírból, nem ragadnak bele, a papírt szépen le lehet húzni róluk. Papírral együtt szoktam a tálcára tenni őket, amikor tálalom, nagyon gusztusos úgy.
Formát 1000-1500 Ft között tudsz venni a Tescóban, nem egy nagy tétel.
Jó receptet viszont nagyon nehéz találni. Én ezt szoktam megcsinálni, és eddig mindenkinek ízlett:
Én Boci étcsokival csinálom, nagyon fincsi. De diétásnak szerintem nem diétás. :)
Én csak alig félig szoktam tenni a tésztát a formákba, így kb. 20-21 muffint sütök 12 helyett, 2 körben. Így pont jó méretűek lesznek, nem folynak ki a formából, és szép alakjuk lesz.
Én a Tesco-ban vettem 12 darab szilikon formát 1000 Ft-ért, és iszonyú jó vásárt csináltam!
Nem írtam el, nem 12 darabosat, hanem 12 darabot :)
Olyanok, mint a papír kapszlik, csak szilikonból, 12 különálló kis forma (és még színesek is :D).
Soha nem ragad bele, még ha véletlenül megég, akkor sem.
Imádom! :)
ma 03:45 vagyok!
Majd írd ám meg, hogy milyen lett a süti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!