Meggyleves recept tejszín, tejföl, tej nélkül? Vagy ezek közül valamelyik feltétlen szükséges a sűrítéséhez?
Szia!
Meggyet felteszem főni. Aztán kb 2-3 ek. lisztet,1 tojást és cukrot keverik össze jó alaposan, majd egy kis vízzel higítom, és bele a meggyes vízbe.
Ízesítheted fahéjjal, van. cukorral, citrommal, szegfűszeggel, amivel tetszik.
Üdv!
Jut eszembe, anyósom simán étkezési keményítővel sűríti. Amúgy tejszín helyett használhatsz zabtejszínt vagy más "tejpótlót" is. (Pl. rízstej)
Üdv!
én is az utolsó válaszolóval azonosan, vizes-lisztes habarással szoktam készíteni a gyümölcsleveseket.
a lényeg, hogy abszolút csomómentes legyen, ezért én
teaszőrőbe téve engedem bele a levesbe,az a biztos.
közben gyorsan keverem, mert hamar sűrűsödik.
kb másfél liter leveshez én 3-4 evőkanál lisztet hidegvízzel kikeverek csomómentesre. a vizet mindig apránként kell hozzáadni. tejföl sűrűségű legyen.
én a biztonság kedvéért áteresztem a szitaszőrőn, és köben kevergetem. ha túl sűrű lenne, akkor vízzel visszahigítható.
mert a benne lévő gyümölcs is meghatározza, hogy milyen sűrű a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!