Meggyleves recept tejszín, tejföl, tej nélkül? Vagy ezek közül valamelyik feltétlen szükséges a sűrítéséhez?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia!
Meggyet felteszem főni. Aztán kb 2-3 ek. lisztet,1 tojást és cukrot keverik össze jó alaposan, majd egy kis vízzel higítom, és bele a meggyes vízbe.
Ízesítheted fahéjjal, van. cukorral, citrommal, szegfűszeggel, amivel tetszik.
Üdv!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Jut eszembe, anyósom simán étkezési keményítővel sűríti. Amúgy tejszín helyett használhatsz zabtejszínt vagy más "tejpótlót" is. (Pl. rízstej)
Üdv!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én is az utolsó válaszolóval azonosan, vizes-lisztes habarással szoktam készíteni a gyümölcsleveseket.
a lényeg, hogy abszolút csomómentes legyen, ezért én
teaszőrőbe téve engedem bele a levesbe,az a biztos.
közben gyorsan keverem, mert hamar sűrűsödik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
kb másfél liter leveshez én 3-4 evőkanál lisztet hidegvízzel kikeverek csomómentesre. a vizet mindig apránként kell hozzáadni. tejföl sűrűségű legyen.
én a biztonság kedvéért áteresztem a szitaszőrőn, és köben kevergetem. ha túl sűrű lenne, akkor vízzel visszahigítható.
mert a benne lévő gyümölcs is meghatározza, hogy milyen sűrű a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!