Hogyan főzzem meg a rizst, hogy utána ne ragadjon össze?
szakács válasz.
1. A rizs
2. nem mosni, olajon piritani
3.mikor a kezed a rizs fölé rakod érezd, h jó forró
4. kis só
5. 2x víz, olyan forró ami csak jön a cspból
6. egy keverés (kostolás a vizböl, elég sós lesz e?)
7. fedő +közepes láng
8. nem keverés
9. mikor már csk 0,5-1 cm-nyi viz van rajta elzárni a tüzhelyet + 1 keverés
10. 10 percig hagyni
11. jó pergös, finom stb.
12. jóétvágyat
Nos,nekem a lábastól is függ!!Megpirítom olajon,kétszeres vízben megpárolom fedő alatt.KÖzben nem keverem.Ha elfőtt a víz,megkóstolom,puha-e.Meg a legkisebb gáz legkisebb lángján.........ne lobogjon!!Amikor puha,leveszem róla a fedőt tálalásig,kis idő múlva villával kicsit megmozgatom de csak úgy mintha csíkokat rajzolnék bele,szóval ez nem igazán keverés.Amúgy szerintem az a rizs tuti nem ragad össze,amit még nem veszel ki zacsiból:)
Főztem már úgy is mint a tésztát,ekkor is tettem olajat a vízbe,de ízre közel sem olyan mint amit pirítok és párolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!