Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzem meg a rizst,...

Hogyan főzzem meg a rizst, hogy utána ne ragadjon össze?

Figyelt kérdés
2009. máj. 15. 21:00
1 2
 11/16 anonim válasza:
74%
Tuti tipp:szemenként. :-)
2009. máj. 16. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim válasza:
100%

szakács válasz.

1. A rizs

2. nem mosni, olajon piritani

3.mikor a kezed a rizs fölé rakod érezd, h jó forró

4. kis só

5. 2x víz, olyan forró ami csak jön a cspból

6. egy keverés (kostolás a vizböl, elég sós lesz e?)

7. fedő +közepes láng

8. nem keverés

9. mikor már csk 0,5-1 cm-nyi viz van rajta elzárni a tüzhelyet + 1 keverés

10. 10 percig hagyni

11. jó pergös, finom stb.

12. jóétvágyat

2009. máj. 17. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:

Nos,nekem a lábastól is függ!!Megpirítom olajon,kétszeres vízben megpárolom fedő alatt.KÖzben nem keverem.Ha elfőtt a víz,megkóstolom,puha-e.Meg a legkisebb gáz legkisebb lángján.........ne lobogjon!!Amikor puha,leveszem róla a fedőt tálalásig,kis idő múlva villával kicsit megmozgatom de csak úgy mintha csíkokat rajzolnék bele,szóval ez nem igazán keverés.Amúgy szerintem az a rizs tuti nem ragad össze,amit még nem veszel ki zacsiból:)

Főztem már úgy is mint a tésztát,ekkor is tettem olajat a vízbe,de ízre közel sem olyan mint amit pirítok és párolok.

2009. máj. 20. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
Én megpiritom a rizst,so,ételizesitő,ha B-s rizs akkor 2x annyi viz,ha A-s akkor 3x annyi vizzel felöntöm,rottyantom egy picit,majd beteszem a sütőbe,s 5perc után elzárom a gázt.Hagyod párolodni.Kb.15perc,S kész.Nem kell kavarni,figyelni.Ha borsót is akarsz,csak belekevered.
2009. máj. 22. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim válasza:
Csak a poén kedvéért: szemenként... Amugy igazuk van az előttem iróknak, de sztem ne most kisérletezz, hanem télleg használj gyorsrizst! Azzal nem égsz le.
2009. máj. 23. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
Én mindig olyan rizst veszek, aminek az a neve, hogy gyors rizs. Azt hiszem barna dobozban van. Megfőzöm zacskóstul, utána kiveszem a zacsiból, kiöntöm egy tálba, és egy pici olajat, vagy vajat rakok rá (amíg forró a rizs, így a zsiradék elolvad rajta.) összekeverem, és pörgős lesz. :)
2009. aug. 22. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!