Hogy kell csirkét készíteni? (sütni/főzni, nem tudom)
" elmegyek a henteshez és megveszek 1 kiló csirkét "
de ari,
Ne egész csirkét vegyél,mert az nem gazdaságos. Ne is mellét,mert az drága és nagyon száraz. Elég macerás pácolgatni stb,hogy ehető legyen.
Combot vegyél. Abból készíthetsz pörköltet. Kiránthatod vagy megsütheted.
Vegyél csirkecombot, mosd meg és sózd be.
Pucolj krumplit és vágd fel kiskockákba. Tedd fel pici sóval, a tűzhelyre, hogy felforrjon, majd szűrd le.Vegyél egy tesit , öntsd bele a krumplit, majd rakd rá a combokat.Kb 40 percig süsd légkeverésen 200 fokon.
Egyszerű és finom.
Ha bontott csirkét veszel (vagy szárnyat, combot, mellett, nyakat vegyesen), és pörköltnek készíted, akkor először nézd végog a csirkét, hogy szépen van-e tisztítva.
Ha tollas, pelyhes, akkor perzseld át. (Ha nincs gázégőd, akkor gyertya felett is megoldható.) Ezt követően mosd át.
Fogj egy közepes vöröshagymát, és kockázd fel. Tedd lábasba, önts rá kb 3-4 ek olajat, és dinszteld. Ha a hagyma üveges (kb 3-4 perc), akkor vedd le a tűzről, és tegyél hozzá őrölt pirspaprkikát. Kb 3-4 teáskanálnyit.
Tedd bele a húsokat, és rakd vissza a tűzre, hogy rotyogjon és levet eresszen.
Tehetsz hozzá sót, borsot, vegetát, paprikát, paradicsomot, köményt, fokhagymát. Ha szépen rotyog hagyd,hogy a levét elfője, majd öntsd fel vízzel, hogy ellepje, és szépen rotyogtasd. Ha elfőli a levét önthetzs utána.
Addig főzd, amíg a húsba szúrt kés szépen átmegy rajta. (Időnként vegyél ki egyet és próbáld meg.)
Remélem érthető voltam.
Üdv!
18,32 vagyok!
Azért tartom célszerűnek, hogy lementsd magadnak Horváth Ilona szakácskönyvét, mert:
- abban az alapvető dolgok is érthetően vannak leírva (pl. rántás-készítéstől kezdve akármi)
- ad egy alap-ismeret az egyes egyszerűbb és kissé bonyolultabb kaják elkészítéséhez
- ha ezen az oldalon nem kapsz a kérdésedre időben választ, akkor is kéznél a segítség
Másrészt látod: itt ahány kérdés, annyiféle választ kapsz, kezdőként lehet, hogy nehéz lesz eligazodnod abban, hogy egy-egy esetben kinek a válaszát fogadd meg.
Veszel valamilyen csirkerészt, pl mellet.
hazamész, felszeleteled, majd egy tálba teszed. összekeversz egy-két pohár natúr joghurtot valamilyen fűszerkeverékkel, amit szeretsz, ráöntöd a húsra, kicsit átmozgatod hűtőbe teszed kb 2 órára, hogy mindenhol joghurtos legyen. Veszel sütőzacskót, beleteszed a húst(a joghurt nagyját szedd le róla, de egy kicsi maradjon, hogy szaftos legyen) nagyjából egyenletesen, a zacskót lezárod, vágsz rá néhány pici lyukat, hogy a gőz távozni tudjon, és beteszed a sütőbe. kb 30 perc után kivágod a zacskó tetejét, hogy piruljon, 10 perccel később kész.
ugyanezt joghurt nélkül krumplival, gombával is megcsinálhatod, vagy vehetsz ilyen zacskóval egybecsomagolt maggis cuccot, bár abban nagyon miniatűr sütőzacskó van, ezért szoktam venni nagy méretűt. Elrontani nem lehet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!