Hogy kell készíteni a sóágyon sült csirkét? Le is kell takarni valamivel amikor a sütőbe teszem?
Jól írta az első válaszadó.
Én még annyit fűzök hozzá, hogy nem árt, ha mégis befűszerezed egy kicsit (só, bors, vegeta...pl.). Csak finomabb lesz tőle.
Én is úgy szoktam, 1 kg só(kősó, nem jódozott) s rá a csirke!
Alufóliát, fűszert nem használok. Esetleg combcsont végét betekerem, meg ne égjen! Ez a legfinomabb csirke, de frissen jó igazán, és legjobb, ha csak úgy széttépjük, egy tálból. puha kenyérrel, ubival, nem kel várni az ebédidőre, és köret sem kell, leves sem, úgy a legjobb, ahogy kijön a sütőből!
Először próbáld ki minden fűszer nélkül, hogy érezd, milyen!
A só itt nem fűszer, hanem hőtartó. Az a lényeg, hogy nagyon átmelegszik, és minden nedvasséget magába szív, így a csirke száraz forróságban sül, akárha kemencében.
Ha szép piros, akkor van kész! Kissebbel kezd!
Mmmm. jÓ ÉTVÁGYAT!
Ja, előző vagyok. Én be se sózom, épp annyira lesz sós "magától" nekem, amennyire kell.
nEM KELL BONYOLÍTANI, EBBEN AZ AZ _ EGYIK_ jó.
Sziasztok!
Először is amiket írtatok azok mind jó receptek,de:
jobban jártok ha az egész csirkét beborítjátok sóval.:)
Ja és ne az 50ft.-os sót használjátok,ha nem durva tengeri sót!:)Legjobb a himalájai só de az elég drága sajnos.
Én többször is felhasználom ugyan azt a sót.
Halat is nagyon jó így sütni,vagy bármilyen zöldséget, akár céklát,zellert is.:)
egy szakács.)
A burokhoz tisztítatlan tengeri sót használjatok!!!:)
Esetleg lehet sótésztával is:
A legegyszerűbb sótészta durva tengeri sóból és tojásfehérjéből készül, 10:1 arányban.
klasszikus francia népi recept: másfél kg durva tengeri sót kever negyed kg liszttel és negyed liter vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!