Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell készíteni a sóágyon...

Hogy kell készíteni a sóágyon sült csirkét? Le is kell takarni valamivel amikor a sütőbe teszem?

Figyelt kérdés
2009. nov. 12. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
1 kg sót kiöntesz tepsibe, ráteszed a csirkét (nem kell semmi más fűszer) és letakarod alufóliával. KB 1 kg-s csirke 50 perc a sütési idő utána még leveszed a fóliát kicsit piruljon bőre.
2009. nov. 12. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
34%
de nem lesz sós, vagy mi ennek az értelme? még sosem hallottam ilyenről o.O
2009. nov. 12. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Jól írta az első válaszadó.

Én még annyit fűzök hozzá, hogy nem árt, ha mégis befűszerezed egy kicsit (só, bors, vegeta...pl.). Csak finomabb lesz tőle.

2009. nov. 12. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3. válaszadó vagoyk ismét, és a 2. válaszadónak üzenem, hogy a lényege, hogy a só hatására különlegesen sül át a pipi húsa. Nem hasonlítható sem a grillhez, sem az egyéb sütési módszerekhez. Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb sültcsirke recept. Ettől egyébként még nem lesz sós a hús, tehát be kell sózni szokásos módon.
2009. nov. 12. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is kipróbáltam már egyszer a sóágyon sült csirkét, bár erős fenntartásokkal voltam a dolog iránt, én is féltem, hogy nagyon sós lesz. De egyáltalán nem, sőt, nagyon finom lett! Nyilván holnap ez lesz nálunk az ebéd. :)
2009. nov. 12. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
akkor én is kipróbálom :D ..ja, nem, mert rossz a sütőnk :(:(
2009. nov. 12. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy szoktam, 1 kg só(kősó, nem jódozott) s rá a csirke!

Alufóliát, fűszert nem használok. Esetleg combcsont végét betekerem, meg ne égjen! Ez a legfinomabb csirke, de frissen jó igazán, és legjobb, ha csak úgy széttépjük, egy tálból. puha kenyérrel, ubival, nem kel várni az ebédidőre, és köret sem kell, leves sem, úgy a legjobb, ahogy kijön a sütőből!

Először próbáld ki minden fűszer nélkül, hogy érezd, milyen!


A só itt nem fűszer, hanem hőtartó. Az a lényeg, hogy nagyon átmelegszik, és minden nedvasséget magába szív, így a csirke száraz forróságban sül, akárha kemencében.


Ha szép piros, akkor van kész! Kissebbel kezd!


Mmmm. jÓ ÉTVÁGYAT!

2009. nov. 13. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja, előző vagyok. Én be se sózom, épp annyira lesz sós "magától" nekem, amennyire kell.

nEM KELL BONYOLÍTANI, EBBEN AZ AZ _ EGYIK_ jó.

2009. nov. 13. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok!


Először is amiket írtatok azok mind jó receptek,de:

jobban jártok ha az egész csirkét beborítjátok sóval.:)

Ja és ne az 50ft.-os sót használjátok,ha nem durva tengeri sót!:)Legjobb a himalájai só de az elég drága sajnos.

Én többször is felhasználom ugyan azt a sót.

Halat is nagyon jó így sütni,vagy bármilyen zöldséget, akár céklát,zellert is.:)


egy szakács.)

2011. febr. 27. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

A burokhoz tisztítatlan tengeri sót használjatok!!!:)

Esetleg lehet sótésztával is:

A legegyszerűbb sótészta durva tengeri sóból és tojásfehérjéből készül, 10:1 arányban.

klasszikus francia népi recept: másfél kg durva tengeri sót kever negyed kg liszttel és negyed liter vízzel.

2011. febr. 27. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!