Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell szezámos mézes...

Hogyan kell szezámos mézes csirkét készíteni, amit a kínai éttermekben szolgálnak fel?

Figyelt kérdés
Legalább 10 fajta receptet kipróbáltam már de egyik sem az igazi,meg-meg közelíti de,sehol nincs attól. Erről beszélek [link]
2009. máj. 8. 23:58
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Csak szólok, hogy nem jó a link.

Amúgy nem tudom a kérdésedre a választ, pedig az olyan finom!! :D

2009. máj. 9. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

én mindig ez a recept szerint csinálom.

különben uyganazt a receptet te nem fogod megtalálni a neten, amilyen az éttemerben van...


Hozzávalók:

# 50 dkg csirkemellfilé

# A masszához:

# 20 dkg liszt

# 1 tojás

# 1 csomag sütőpor

# 1 csipet keményítő

# 1 evőkanál olaj

# víz

# só

# A mázhoz:

# 1 kiskanál ecet

# 1 kiskanál cukor

# méz

# piros arany

# kevés olaj

# szezámmag


Elkészítés: A csirkemellet lesózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Wokban kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemelldarabokat egyenként a masszába mártjuk, hirtelen kisütjük, majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat és szezámmagot összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat. Rizzsel vagy sült krumlival tálaljuk.

2009. máj. 9. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Bocs a link miatt ,tegnap még megtudtam nyitni.Kösz szépen ezt a receptet ,de éppen ez volt az amit tegnap csináltam meg ,abszolút nem jó,az h teszek a tésztába sütőport meg keményítőt még rosszabbá teszi,akkor már csinálhatnám úgy is,hogy panírmasszát készítek ami tej tojás liszt és só, jobb állaga lesz mint így.A szósz is rossz az se olyan amilyennek lennie kéne szal ez nemjó,, egyébként meg miért ne tudnám ugyan úgy megcsinálni,ha valaki megmondja ,hogy készül meg esetleg mi kell bele ami nincsitthon,akkor beszerzem őket és simán megcsinálom.Valahol egyszer azt hallottam ,hogy tojásfehérjét kell felverni és avval kell valamit csinálni.Na mind1 addig is várom hátha valaki ír,de azért köszi!
2009. máj. 9. 13:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Tojásfehérjét kell felvenni és abba kell rakni a keményítőt, hogy palacsintatészta sűrűségű massza legyen. abba kell mártani a husit és kisütni. Én a mézbe belekeverek házi csípős darált paprikát vagy erős pistát és egy kis szezámmagot, amit előtte akár le is lehet pirítani, ha markánsabbra szeretnéd. Szóval a lecsöpögtetett kisütött húst ebbe kell beleforgatni.
2010. márc. 2. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!