Hogyan kell szezámos mézes csirkét készíteni, amit a kínai éttermekben szolgálnak fel?
Csak szólok, hogy nem jó a link.
Amúgy nem tudom a kérdésedre a választ, pedig az olyan finom!! :D
én mindig ez a recept szerint csinálom.
különben uyganazt a receptet te nem fogod megtalálni a neten, amilyen az éttemerben van...
Hozzávalók:
# 50 dkg csirkemellfilé
# A masszához:
# 20 dkg liszt
# 1 tojás
# 1 csomag sütőpor
# 1 csipet keményítő
# 1 evőkanál olaj
# víz
# só
# A mázhoz:
# 1 kiskanál ecet
# 1 kiskanál cukor
# méz
# piros arany
# kevés olaj
# szezámmag
Elkészítés: A csirkemellet lesózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Wokban kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemelldarabokat egyenként a masszába mártjuk, hirtelen kisütjük, majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat és szezámmagot összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat. Rizzsel vagy sült krumlival tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!