Éttermekben olvastam a desszerteknél vaníliafagyi forró meggyel. Hogyan lehet elkészíteni egy ilyen forró meggy öntetet?
Meggybeföttet felforralsz és kevés keményitövel sürited a levét - de tényleg csak pici keményitöt vegyél, hogy a leve ne kössön be, csak éppen annyira legyen sürü, mit a higabb méz. (Lisztet ne használj helyette, ha megoldható, mert a keményitötöl a szine megmarad, csak kicsit zselészerü (áttetszö) lesz, a liszttöl meg olyan lesz, mint egy mártás.
Kevés cukorral, citromlével izesitsd, hogy kellemesen savanykás-pikáns legyen, de se édes, se savanyú nem jó.
köszönöm
több félét is kipróbálnék
várom a további recepteket
Vagy, fagyasztott meggyből is készítheted ! Vizet felteszel cukorral,egész fahéjjal főni,tehetsz bele szegfűszeget,vaníliás cukrot is ,ha gondolod! El nem rontja. Jól felfőzöd, kidobod belőle a szegfűszeget és fahéjt,majd a vízzel kikevert keményítővel besűríted és kiforralod. Akkor jó ,ha a végén egy viszonylag sűrű mártás szerűséget kapsz.Ha ezzel meg vagy,a tűzről leveszed és míg forró a fagyasztott meggyet belekevered.
A meggy szépen felolvad benne a meggy leve, ami kiolvad belőle szépen visszahigítja és szép pirosra színezi az öntetedet.És kész! Megkóstolod,ha szükséges utána cukrozol! Ha sűrűre sikeredett pici víz,ha híg lett,akkor vissza a tűzre és egy kevés keményítős sűrítés megoldja.
Az éttermekben általában így készítjük !!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!