Most akkor kelesszem vagy ne kelesszem?
Figyelt kérdés
Bejglit szeretnék sütni. Rengeteg receptet átnéztem már, és mindegyik mást ír. Van olyan recept, ami hűtőben való pihentetést ír, van, amelyik 1 óra szobahőmérsékleten való pihentetést, azaz kelesztést. Ezek mind élesztős-omlóstésztás bejglik.
Én eddig mindig hűtőben pihentettem a tésztát sütés előtt, de valahogy nem az igazi, általában kicsit száraz lett a végeredmény.
Ha letakarva, szobahőmérsékleten kelesztem fél-1 órát, akkor nem lesz kalácsszerű? Puha, omlós bejglit szeretnék, de azért ne kalács legyen belőle. Ki hogyan készíti?
2011. nov. 28. 16:24
1/6 anonim válasza:
A tésztát hutoben a kész bejglit szobahomérsékleten, persze csak a kenések idejéig.
Eloszor csak sárgájával kell kenni hagyni megszáradni majd fehérjével kenni azt is hagyni megszáradni és lehet sutni.
2/6 anonim válasza:
hűtőben is kel a tészta, csak lassabban
3/6 A kérdező kommentje:
Akkor az összegyúrt tésztát akár egy éjszakára is betehetem a hűtőbe? Másnap pedig nyújtom, töltöm, tekerem, és a két kenés, száradás ideje alatt pedig már pihenhetnek csak a konyhaasztalon, ugye?
2011. nov. 28. 16:35
5/6 anonim válasza:
igen.így nagyon jó lesz. de szerintem takard le ha a hutobe teszed mert kiszáradhat a tészta teteje
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor így fogom csinálni.
2011. nov. 28. 16:43
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!