Mézeskalács írókájához a keményítő helyettesíthető pudingporral?
Figyelt kérdés
A recept szerint tojásfehérje, porcukor, keményítő és citromlé kell bele. De olvastam több sütireceptnél, hogy pl. főzős pudingporral helyettesíthető a keményítő. Ez az írókánál is így van? A pudingpor ugye elvileg keményítő, színezék meg aroma... Vagy esetleg rakjak bele habfixálót?2011. nov. 26. 18:04
1/5 anonim válasza:
Nem !!! Az irokát vedd inkább meg boltban!!!
3/5 anonim válasza:
Én egyszeruen tojásfehérjét és porcukrot szoktam kikeverni megfelelo keménységure. Ennyi.
4/5 anonim válasza:
Mi sokka egyszerűbben csináljuk. Egy kis tojásfehérjéhez folyamatosa adagolunk átszitált porcukrot és folyamatosan keverjük. Addig adagoljuk a porcukrot, amíg kicsit sűrűbb állagú lesz, azzal lehez nagyon szépen rajzolni.
Sosem tettünk még bele keményítőt és citromlevet, mégis nagyon jók szoktak lenni.
Olyat szoktunk csinálni, hogy pár csepp málnaszörpöt, rum aromát, mandula aromát vagy hasonlót teszünk bele, hogy színes legyen.
Nem kell egy egész tojásfehérje elég kb. a fele is, abból is nagyon sok máz lesz.
Próbáld ki ezt, ha nincs keményítőd, hidd el, nem fogsz
benne csalódni! :)
16/L
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, akkor kipróbálom keményítő nélkül!:) Boltban biztos, hogy nem veszek írókát, kb. 600 ft lenne és annyi pénzből meg rengeteg sütire való írókát készítek itthon:))
2011. nov. 26. 18:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!