Milyen lenne tortakrémnek?
Figyelt kérdés
50 dkg túró 0,5 dl hullala tejszín, vaníliás cukor,reszelt citromhéj egyvelege? Stabil lenne a krém?2011. nov. 26. 16:23
11/29 anonim válasza:
Szerintem elírtad a tejszín mennyiségét, és nem fél dl.-t, hanem fél liert akartál írni, nem? Én a fél kg túrót ízesíteném cukorral, vaníliával, citromhéjjal és citromlével, majd külön edényben felverném a fél liter Hulala tejszínt habnak flverés közben tennék hozzá fél csomag Dr. Oetker zseléfixet és azzal továbbverve szép "rajzos"habot vernék. (amikor már rajzolódik a habverő után a hab-vagyis megáll a hab). Ezután a habhoz hozzáadom a kikevert túrót, egy kicsit keverem a robotgéppel de csak alacsony fokozaton a masszát, de a végleges keverést (aláforgatást) fakanállal fejezem be.Ez a krém tökélete a torta töltéséhez, és szépen megáll. Én mondjuk egy tortához dupla mennyiséget használok, és tehetsz bele a krémrétegre gyümölcsöt is. Jó munkát kívánok. Írj, hogy hogyan sikerült!
12/29 anonim válasza:
Az előző vagyok: azt nem írtam, hogy én házitúrót szoktam használni, boltival nem is mernék kísérletezni, mert az nem olyan.A túróhoz pedig a porcukor jobb mint a kristálycukor, de a folyékony édesítő is jó.
13/29 anonim válasza:
A túróhoz add a habot így nem torik úgy ossze. A habba habfixáló kell. És a végén az egészbe zselatin
14/29 anonim válasza:
nem kell egyszerre por is és zselatin...vagy vagy!
tésztákba se kell egyszerre sütőpor és élesztő, ha meg igen, az régen rossz
amúgy ha a végén akarnád beletenni a zselatint, jól lekevernéd a tejszínhabot
15/29 anonim válasza:
Nem azért a két forintért de a cukrászuzemben is a végén tesszuk bele a zselatint. Miért? mert nem a túrót kell osszefogni hanem az egész krémet. FOLYÉKONY ZSELATINNAL. Mert az arra való
16/29 anonim válasza:
igen, nagy mennyiségnél, mert ott nem kevered le a habot
kis mennyiségnél átkeverd a zsetyát a túróval egy picit és mielőtt behúzna, tejszínhabbal lazítod
17/29 anonim válasza:
azért a szakmabeliek ne itt bokszoljanak egymással:)))
18/29 anonim válasza:
Én habfixálót egyáltalán nem szoktam bele tenni. De azt kell a habbal felverni.
19/29 anonim válasza:
hol tanultál utolsó és hol dolgozol? (egy másik 84es)
20/29 anonim válasza:
Cegléden tanultam. Dolgozni sajnos még nem tudtam a szakmában mert nagyon nehéz munkát találni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!