Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen lenne tortakrémnek?

Milyen lenne tortakrémnek?

Figyelt kérdés
50 dkg túró 0,5 dl hullala tejszín, vaníliás cukor,reszelt citromhéj egyvelege? Stabil lenne a krém?
2011. nov. 26. 16:23
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elírtad a tejszín mennyiségét, és nem fél dl.-t, hanem fél liert akartál írni, nem? Én a fél kg túrót ízesíteném cukorral, vaníliával, citromhéjjal és citromlével, majd külön edényben felverném a fél liter Hulala tejszínt habnak flverés közben tennék hozzá fél csomag Dr. Oetker zseléfixet és azzal továbbverve szép "rajzos"habot vernék. (amikor már rajzolódik a habverő után a hab-vagyis megáll a hab). Ezután a habhoz hozzáadom a kikevert túrót, egy kicsit keverem a robotgéppel de csak alacsony fokozaton a masszát, de a végleges keverést (aláforgatást) fakanállal fejezem be.Ez a krém tökélete a torta töltéséhez, és szépen megáll. Én mondjuk egy tortához dupla mennyiséget használok, és tehetsz bele a krémrétegre gyümölcsöt is. Jó munkát kívánok. Írj, hogy hogyan sikerült!
2011. nov. 27. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok: azt nem írtam, hogy én házitúrót szoktam használni, boltival nem is mernék kísérletezni, mert az nem olyan.A túróhoz pedig a porcukor jobb mint a kristálycukor, de a folyékony édesítő is jó.
2011. nov. 27. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
A túróhoz add a habot így nem torik úgy ossze. A habba habfixáló kell. És a végén az egészbe zselatin
2011. nov. 27. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 anonim ***** válasza:

nem kell egyszerre por is és zselatin...vagy vagy!

tésztákba se kell egyszerre sütőpor és élesztő, ha meg igen, az régen rossz

amúgy ha a végén akarnád beletenni a zselatint, jól lekevernéd a tejszínhabot

2011. nov. 27. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
Nem azért a két forintért de a cukrászuzemben is a végén tesszuk bele a zselatint. Miért? mert nem a túrót kell osszefogni hanem az egész krémet. FOLYÉKONY ZSELATINNAL. Mert az arra való
2011. nov. 28. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 anonim ***** válasza:
48%

igen, nagy mennyiségnél, mert ott nem kevered le a habot

kis mennyiségnél átkeverd a zsetyát a túróval egy picit és mielőtt behúzna, tejszínhabbal lazítod

2011. nov. 28. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
azért a szakmabeliek ne itt bokszoljanak egymással:)))
2011. nov. 28. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
24%
Én habfixálót egyáltalán nem szoktam bele tenni. De azt kell a habbal felverni.
2011. nov. 28. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 anonim ***** válasza:
hol tanultál utolsó és hol dolgozol? (egy másik 84es)
2011. nov. 28. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:
Cegléden tanultam. Dolgozni sajnos még nem tudtam a szakmában mert nagyon nehéz munkát találni.
2011. nov. 28. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!