Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Segitség! Kuka? Mi...

SOS! Segitség! Kuka? Mi történhetet?

Figyelt kérdés

4 óra főzés után sem puhult a marha hús tettem bele 1dl szén savas ásvány vízet. Most olyan ize van szaftnak mint ami vegyszeres !!! Az üvegbe lévő vízben nem érzem ezt az ízt !!!

Köszönöm !!!!


2011. nov. 25. 14:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Jobb nem jut az eszembe, minthogy merj le a levéből, és pótold vissza sima (jó esetben meleg) vízzel. Aztán fűszerezd újból. Zöldségek ugye nincsenek benne? (Mondjuk 4 óra alatt pépesre főhettek volna...)

Én úgy hallottam, hogy szbb-val lehet puhítani..legalább is babnál, lencsénél.

2011. nov. 25. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
kuka - ezt a szénsavas víz marhaságot honnan vetted?
2011. nov. 25. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

A marhát levesnek, vagy pörköltnek tetted fel?

Ha pörkölt, próbáld ki amit az előző válaszoló írt, a szódabikarbónát és a részleges lé-cserét.

Ha levesnek tetted fel, a szódabb. akkor is segítenie kell, vagy pedig kikapod a hús-szeleteket a léből, felkockázod és felteszed pörkölt-alapra, a hagyma és egyéb fűszerek, (paprika, bors) még segíthet az ízén.

2011. nov. 25. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Marha pörkölt : 2kg hús!!! A szbb modszert ismerem. Ezt a szén savas modszert szokták húsoknál alkalmazni.Vendéglátosoktol tudom. Eddig mindig müködött !!!!
2011. nov. 25. 14:22
 5/13 A kérdező kommentje:
A lé csere sem segitett !!
2011. nov. 25. 14:23
 6/13 anonim ***** válasza:

Fogadjunk, hogy tettél bele az elején paradicsomot, vagy vörösbort?

Én egyszer 7 óráig főztem, és még mindig rágós volt.

Ha van kutya, biztos örülne neki. Az ásványvíz nem csapvíz, ásványi anyagok vannak benne, más íze lehet főzve, mint megszoktad, de biztos nem mérgező.

2011. nov. 25. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Még egy lé csere? Tedd át kuktába, hátha ott megpuhul, mert abban lesz nyomás.
2011. nov. 25. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
A húson is érzem a fura ízt !!! Se vörös bort se paradicsomot nem tettem bele !!
2011. nov. 25. 14:31
 9/13 anonim ***** válasza:

Akkor te nem az ásványvizet érzed, hanem azt, hogy nem tehén, hanem öreg, kimustrált bikát sóztak rád, aminek van egy jellegzetes "illata", illetve azért nem fő meg normál idő alatt, mert lehet vagy száz éves!


Szerintem most készíts gyorsan valami más vacsit, amivel készen vagy időre. A pörköltből a husit szedd ki villával, tésztaszűrőben meleg csapvíz alatt mosd le róla a szaftot, ha kihűlt tedd hűtőbe.


1-2 nap múlva (amikor már lesz lelkierőd) daráld le, és használd fel pizzához (akkor talán még át tudod puhítani), vagy darálsz mellé disznóhájat (szalonnát) is, és fasírozottnak (jó sok fokhagymával, borssal) valami intenzív ízű főzelék mellé össze tudod állítani. 2 kg marha-húst én sem dobnék ki!

2011. nov. 25. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
gyanítom én is, hogy nem a vízben van/volt a hiba
2011. nov. 25. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!