Hogyan kell jó dödöllét csinálni? Bevált recept?
A neten sokat találtam,de inkább olyat szeretnék ami tényleg tuti..
Köszönöm !!!
50 dkg burgonya
25 dkg liszt
1-2 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
só
olaj
50 dkg krumplit meghámozunk, kockákra vágunk, annyi sós vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt, saját vizével összetörjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és annyi lisztet (kb. 25 dkg-ot) adunk hozzá állandóan kevergetve, amennyit a krumpli felvesz. 1-2 percig takaréklángon főzzük a masszát, közben folyamatosan kevergetjük (jó kis izommunka).
2 fej hagymát felaprítunk, egy kis olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd a krumplis masszát evőkanállal beleszaggatjuk. Kicsit megpirítjuk és tejföllel tálaljuk. Úgy is szoktam csinálni, hogy a hagymás zsírba keverek egy kis pirospaprikát, majd zsiradékba mártogatott kanállal beleszaggatom a masszát egy tepsibe, ráöntöm a hagymás zsírt, kicsit összeforgatom, és forró sütőben megpirítom.
Hát, én érzésre készítem. Megfőzök annyi krumplit, amennyit jónak látok. Fejenként kb 2 krumplival számolok. (Hámozva főzöm, vízbe csak sót teszek.) Aztán ha megfőtt összetöröm, és vetetek fel vele lisztet. Kb annyit, hogy még krumplimassza állaga legyen, ne pedig gombóc-alapanyag. Aztán teflonban hagymát dinsztelek, sokat, és ebbe szaggatom a masszát. Jó alaposan átsütöm, közben kavargatom, az sem baj, ha egy kicsit odakap (nem leég!).
Tejföllel tálalom. Nálunk Zalában köret, de párom szerint elég magában is, mert eléggé laktató.
(Ha van otthon zsírod, azzal talán jobb, mint olajjal.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!