Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejberizshez milyen arányban...

Tejberizshez milyen arányban kell a tej és a rizs?

Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
amennyi rizs annyi víz és később annyi tej.
2009. máj. 12. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
53%

Tejberizs


Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg rizs

4 dkg vaj

tej

cukor


A rizst öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, add hozzá a vajat, gyengén sózd meg, s lassú tűzön (időnként megkeverve) főzd, amíg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor öntsd fel annyi tejjel, amennyi ellepi, s lassan főzd tovább (ha a folyadék előbb főne el, minthogy a rizs megpuhul, adj még hozzá tejet). Amikor a rizs már puha, s felesleges folyadék sincs rajta, cukrozd, s jól keverd meg. (Kakaóval, lekvárral, befőttel vagy őrölt fahéjjal egyaránt díszíthető.)

2009. máj. 12. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
1 liter tejhez 2 dl rizs. Én csak beleöntöm a tejbe, megcukrozom, és betolom a sütőbe. Így nem kell kevergetni. :D
2009. máj. 12. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

1 liter tejhez 2 deci rizst adok


nem teszek bele cukrot, hogy ne égjen le. Mikor megföt akkor 1 tojást pár kanál cukorral meg fahéjjal kikeverek jól és hozzá adom a forró rizshez, ez össze húzza pudingosnak.

2009. máj. 12. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
1 l tejhet 25 dkg rizs 5 ek cukor 1 cs vaniliás cukor. A cukrokat csak a végén adom hozzá.
2009. máj. 12. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy csinálom, hogy:

24 dkg rizs meg egy kicsi, 1 liter tej, 10 dkg kr. cukor, 1 vaníliás cukor.

Én egyben felrakom. Beleteszem lábasba és jól összekeverem majd lassú tűzön főzöm, hogy legyen ideje a rizsnek megfőlni. Majd megkóstolom, és ha jó a rizs leveszem. Én meg szoktam óvatosan keverni közben, nehogy leragadjon.

Nagyon fincsi lett már többször is!

Ja és egy jó púpozott kanál rizst veszek 2 dkg-nak, cukor ugyanígy. Még idáig jó lett!



Amúgy nekem ez az alap a rizsfelfújtnak is. Csak ott még teszek bele 2dl vizet is pluszba meg ugye a tojássárgája, vaj, meg a felvert tojáshab beleforgatva és vajazott, morzsázott tepsibe megsütni.

Én a Horváth Rozi szakácskönyvől szoktam csinálni.

2009. máj. 18. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!