Akik megtervezik a heti menüt előre?
Hétfő. Vasárnapról.maradék töltött csirke comb,rizibizi
Kedd: zöldség krém leves,palacsinta
Szerda. spenot tükör tojás
csütörtök. lasagena
péntek. pulyka szív ,zuza máj, pörkölt tarhonyával + savanyúság.
Péntek a csütörtöki maradék.
Szombat. Marha húsleves, pulyka sült ,krumli püré, fekete erdő torta,
Vasárnap. Maradékok.
Mi nem nagyon vagyunk levesesek. inkább a hétvégén szoktunk csinálni ,de akkor valami tartalmasat.
Mindig azt döntöm el előre, hogy vasárnap mit fogok főzni, és annak a maradékát (esetleg átvariálva) hogyan fogom elkészíteni. A hét fennmaradó többi napjára is gondolatban tervezek, de ha pl. a boltban meglátok valamit, akkor a pillanatnyi ötletnek megfelelően változtatok.
Ez a hét:
Vasárnap: (szombatról) gölödin-leves maradék
Resztelt máj nokedlive + hordós aprókáposztával
Hétfő: a maradékot összeraktam jénaiba:
kikentem tejföllel, rá a nokedlit, rá a resztelt májat (de lehet akármilyen pörköltmaradék is), tetejére a maradék hordós káposzta. Ezt is megkentem vastagon tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és be a mikróba.
Így a maradék még elég kedd-szerda.
Majd csüt. készítek fasírozottat (azt hiszem) kelkáposzta főzelékkel, abból marad péntekre is.
Szombat: valószínű, hogy sült krumpli sült virslivel, tükörtojással.
És majd vasárnapra ismét kitalálok valamit. (Ki kellene már szedni a kakascombokat a fagyóból és meg kellene sütni, hogy mi lesz hozzá, majd kitalálom, van még idő.)
ma maradék pulykaszárny volt, zöldbabfőzelékkel
kedd- zöldséges krumplilves, palacsinta
szerda-sült hal, törtkrumpli,cékla
csütörtök-borsostokány rizzsel vagy tésztával
péntek-gombaleves, leveles tésztából lekváros táska
szombat- borsóleves, lecsós csirkecombok tarthonyával
vasárnap-brokkolikrémleves, gombás töltelékkel göngyölthús ,párolt lilakáposztával.
Szia!
Hétfő: májgaluska leves hortobágyi husos palacsintával (tegnapi pörkölt maradékból), és sima palacsinta ki milyet kér.
Jó főzőcskézést!
Kedd: gyümölcsleves, rakott krumpli.
Szerda: Ugyan az mint kedden, mert ezekből nem lehet keveset készíteni, mert mindegyik nagy kedvenc.
Csütörtök: grízgaluska leves, csirke husi, édes-savanyú mártással és rizzsel.
Péntek: Rakott észta (dióval, lekvárral, mákkal), talán zöldbab leves(?).
Ez lesz szombaton is. Mert pénteken mindíg úgy főzök, hogy azt esszük szombaton is.
Vasárnap: tarhonya leves, vagy csont leves, krumplifőzelékkel és fasírttal.
nincs sok időm de azért próbálom változatosan több napra megoldani
ma a tegnapi maradék zöldborsóleves volt, hallal, savanyúsággal kenyérrel(krumpli már nem maradt)
holnap zöldségleves, rizs csirkemájjal, savanyú
szerda: zöldségleves, sajtos-tejfölös lángos szalonnával, kolbásszal rásütve
csütörtök: krumplifőzelék sült kolbásszal, almáspite
péntek: almás-fahéjas leves, paprikás csirkecombok kagylótésztával, csalamádé
szombat: paradicsomos húsgombóc főtt krumpli, gofri csokipudinggal
vasárnap: húsleves, pizza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!