Nincs pénz. Mit főzzek, egészségeset? Összeállítanál velem egy heti menüt?
Spórolni kell, ismerek olcsó ételeket. De milyen menüt állítsak össze, hogy a férjem egészséges maradjon? Mert így is stressze a munkahelye. Nagy a pszichés nyomás, napi 12 órát dolgozik H-SZ, fizikai munkát, és füst is van. Szeretném, ha egészséges maradna.
4000Ft/hét, két főre.
4000 ft-ból két főre rendkívül nehéz összeállítani egy menüt. Én sem vagyok anyagilag " vastag", de beletört a bicskám.
Vannak ugyanis ételek, amik csak akkor olcsóak, ha mondjuk van otthon egy zsák krumpli, mert akkor tudsz főzni krumplis tésztát, paprikás krumplit kolbásszal vagy virslivel, de mindez csak akkor olcsó, ha nem kell megvenned kilóját 200 ft.ért. Ha venned kell, akkor már jóformán ez is kilőve.
Én szoktam spenótot tükörtojással, meg tört burg. val, de az én párom is kemény fizikai munkát végez, úgyhogy 1 héten max. egyszer készíthetek olyat, ami nem túl laktató. Nem mintha megszabná nekem, de azért valamiből merítenie kell az erőt. A főzelékek még viszonylag olcsó ételnek számítanak. Esetleg töltött káposzta, mert azt ehetitek több napig is. Valami tartalmas leves, meg palacsinta, olyan töltelékkel, ami van otthon. Talán még a darálthús a legolcsóbb, amit megtudsz venni pl. a Sparban, vagy a Lidlben. Fél kiló kb350-400 ft, és az jó fasírtnak, bolognai spagettinek, töltött káposztának, töltött paprikának. Aztán a Pennyben meg szoktam venni még csirkemájat fagyasztva az olyan 200 ft körül van kilója, és azt rántani szoktam, meg hagymásmájnak, vagy pörköltnek elkészítve nokedlivel. Ha marad nokedli, arr üthetsz másnap tojást.
Azt hiszem ez lesz a jó, ha főzöl olyan ételt, amit legalább 2 napig esztek. Ennyi jutott eszembe. Remélem tudtam segíteni egy kicsit.
Én főzök mindent, de van két egyetemista, én 78 ezret keresek, ez kevesebb, mint a rezsi. ő 120 ezret keres, mert azt mondják, levonnak, mert kell az adóra. Más munkalehetőség nincs. azért dolgozik annyit, hogy a 120 meglegyen.Vennünk kell egy laptopot, nem tud a lány a nélkül dolgozni az egyetemen, nagyon sok a feladat. Az apja nem ad pénzt.És kell még fogorvosra is nekem. Ezért átmenetileg minimális pénzünk marad. Egy olyan étrendet szeretnék, ami 2-3 hónapig megfelelő tápanyag összetételt biztosít, de olcsón. Ehhez kérek segítséget.Én készítek mindent, a joghurtot is beleértve.
Hétfőn: káposztás tészta, cékla
Kedd: bableves, palacsinta
Szerda:
Csüt.:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:
Jó legyen hatezer. csak a vacsora, reggeli külön megy.Ebéd szendvics, a reggeliből.
Zöldborsópörkölt nokedlivel
Tökfőzelék húsmentes fasírozottal
Gyümölcsleves-lencsefőzelék
tyúkhúsleves(2-3 farhátból)-krumplis tészta
Köröm pörkölt főtt burgonyával(bár nem túl egészséges de fincsi és laktató)
Karfiol leves-milánói makaróni
Bableves-sajtos tészta tejföllel
Hamis gulyás-túrós tészta
káposzta leves-rakott krumpli
Húsleves(egy jó darab hosszú karaj csontjából)-rántott hús rizzsel(a húsából)
zellerkrém leves-ludaskása
sárgaborsókrém leves-hurka,kolbász(bár nem igazán olcsó de néha nálunk is bele fér)
valódi gulyásleves-macok vagy tócsni(ki hogy hívja)tejföllel
Desszertnek:puding,palacsinta,filléres keksz,apró süti(olcsó)
palacsinta (akár főételnek)
krumplistészta
paprikás krumpli
tükörtojás (vacsorának reggelinek is jó)
bundás kenyér
tojáspörkölt
más nem jut eszembe:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!