Ha koleszos lennél (tehát nem vet fel a pénz) és magadra kellene főznöd, mit főznél 1-2 napra?
Ha linket is küldtök, megköszönném. :)
Üdv: P.
Sok mindent lehet, ami egyszerű és nem túl drága. Csinálhatsz tésztákat (azzal eszed, amire futja: sajt, tejföl, túró, dió, lekvár, stb), spagetti szintén nagyon könnyű (veszel konzervhusit meg paradicsomot, összekevered, kb kész is), lecsót, lencsét, főzelékeket, krumplit (tepsibe sült krumplit, rakott krumplit, stb), leveseket...
De nyilván attól is függ, te mennyit eszel, bátyám ezekre azt mondaná, hogy ezek nem is kaják...:)
alapvetően az egytálételek az olcsó kaják
pl rizses hús, székelykáposzta, gulyásleves, babgulyás (maradék pörköltből lehet mindet)...mivel ezekbe kevesebb hús kell
amúgy ha csóró vagy, akkor barátkozz meg a hüvelyesekkel (300-500 Ft/kg) és a rizzsel (200-250 Ft/kg) - mivel ár/tápérték arányban ezek a legjobbak
ajánlom még: főzelékek pl szárazbab-, sárgaborsó- és lencsefőzelék, zöldborsófőzelék - vagy gyakorlatilag bármely idényzöldségből
feltétnek hozzá a fasírt - ami jó a száraz/félszáraz/szikkadt kenyér eltüntetésére...akár magában is pl kenyérfasírtként vagy pörkölt, főtt tojás, tükörtojás
kenyérfelfújt: szintén maradék kenyér eltüntető kaja
egyél sok idényzöldséget, gyümölcsöt
Olcsó hütés nélkül elálló dolog a krimpli, hagyma, tojás
ebből sült krumpli, paprikáskumpli, lepcsánka, zöldséges rántották,
Lencse, bab, csicseri... száritva vagy konzerv változatba levesnek, salinak egytál kajának
rizs
1 pohár rizs, 2 p. víz, só v. 1 leveskocka 20 p. a mikroban
10 p. után 1-2 marék fagyasztott zöldség vagy
20 p. után 1 lecsöpögtetett zöldség konzerv kis margarin
Sima kockára vágott krumlival is fini
kiló baromfivirslit sütnék egy vekni kenyérrel
virsli 400 kenyér 200 a tacskóba.
Paprikás-, rakott-, rántott krumpli
Rizses hús, -lecsó
Tejbegríz/rizs, rizskoch
Tészta feltéttel
Főzelékek
Bmilyen pörkölt rizzsel/főtt krumplival
Ha nagyon nem lenne pénzem:
- guba
- tojás-, paradicsom-, hagymaleves
- bundás kenyér
- tükörtojás, rántotta, omlett
- sült virsli, -párizsi
Ha nem kapsz hordós aprókáposztát, akkor egy fél fej fehérkáposztából készítsd dinsztelt káposztát (egyszerű, ha csak símán megfőzöd, leszűröd, kevés zsíron átforgatod, amíg a rajta levő vizet elsüli, só, bors, pici cukor + citromlé).
Mellette főzz meg pár marék rizst, azt is szűrd le.
Egy pár karikára szelt virsliből készíts rövid lével egy kis pörköltet.
Jénaiban rakd össze: a pörköltszaft felét alól, rá egy doboz tejföl nagyobbik fele, arra megy a rizs, majd a virsli-karikák, legfölül a párolt káposzta. Ennek a tetejét kend be a tejföl maradékával, ha van megszórhatod reszelt sajttal. Mikróban (sütőben) összesütöd.
Ezzel a mennyiséggel egy literes jénai tál van tele, biztos, hogy két napra is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!