Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nincs pénz. Mit főzzek,...

Nincs pénz. Mit főzzek, egészségeset? Összeállítanál velem egy heti menüt?

Figyelt kérdés

Spórolni kell, ismerek olcsó ételeket. De milyen menüt állítsak össze, hogy a férjem egészséges maradjon? Mert így is stressze a munkahelye. Nagy a pszichés nyomás, napi 12 órát dolgozik H-SZ, fizikai munkát, és füst is van. Szeretném, ha egészséges maradna.

4000Ft/hét, két főre.

2010. nov. 20. 08:03
1 2
 11/14 anonim válasza:
75%
Szia! Olcsó alapanyag és egészséges szerintem a savanyú káposzta, hagymafélék, alma, fekete retek, szója, bab,alma,lencse, sárgaborsó, krumpli, gomba és vannak még hozzá a spórolás konyhatechnikai módszerei, krumpli héjában főzve, nulla anyagveszteség . Szójából erősebben füszerezve mint a húst nagyon finom húspogácsa készithető. Egyébként napi 570 ft. valóban kevés, még azt is megteheted -én szoktam- egyik nap szükösebb és akkor a másikra picivel több jut. Szerintem a sertéshus nem egészséges inkább csirkét javasolnék és az olcsóbb is.
2010. nov. 20. 11:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

hasonló cipőben jártam már én is.

Egészséges és a Föld 20, de azt hiszem, hogy 10 legegészségesebb kajájába is beválasztották: lencse.

Vöröshagyma + fokhagyma olajon, aztán rá a lencse. Összefőzni, kész. Max. babérlevelet bele. Ehhez esetleg valami olcsóbb virslit.

De ha nehéz fizikai munkát végez, akkor a rizs is szóba jöhet. A rizs pl. a testépítők szénhidrátforrása. (A csirkemell meg a fehérjeforrás.)

2010. nov. 20. 12:51
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

ZACSKÓS LÁNGOS /hűtőben 2 hétig eltartható/

1kg liszt,1 e.k. só, 1 élesztő, 1 tejföl,5 dl hideg tej összegyúrni, hűtőbe tartani!

Mi Lajosomnak hívjuk de lehet ez a hús nélküli fasírt:

4-5 zsemle vízbe áztatva kifacsarva, só, bors, majoránna, petrezselyem levél, pirított hagyma, 2 tojás. Tenyérnyi lapocskákat formázni, olajban kisütni. Tejföllel.

2010. nov. 20. 13:57
 14/14 A kérdező kommentje:
köszi!
2010. dec. 14. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!