Hogy tanultál meg főzni? Valakitől ellested a konyhai praktikákat vagy szakácskönyvekből sajátítottad el a konyhai tudásod?
Én szakácskönyvből és internetről. Persze láttam, ahogy anyukám főz, de sohasem érdekelt a dolog. Viszont most, hogy elköltöztem, muszáj főznöm:)
Azt hittem baromi nehéz lesz, de eddig semmi gond, persze még nem próbáltam olyan nehéz dolgokat:) 22/l
Anyu nem küldött ki a konyhából, hagyta, hogy segítsek. Ha tésztát gyúrt, kaptam belőle, én is gyúrhattam, sőt, ki is sütötte vagy megfőzte. Volt türelme hozzám, ill. hozzánk.
Mennyi idős lehettem? Totyogós....5 évesen a tesómmal(ő akkor 10 volt) megsütöttünk anyunak egy meglepi tortát. Azóta a konyhai részvételem, lelkesedésem töretlen.
Nagyobbik lányom 6 lesz, de már dagaszt, kever, süt és főz velem. Hááát, kell részemről a türelem, az tuti, meg az odafigyelés.
37/nő
Minket bizony akartuk, nem akartuk édesanyánk "befogott" maga mellé. Először csak a zöldséget, krumplit stb. pucolni, később már a komolyabb dolgokra is tanított minket. Abban az időben olyan nem volt, hogy egy lány úgy került ki a szülői házból, hogy nem tud sütni-főzni.
Persze azért én is sokat tanultam szakácskönyvekből is, no meg mit gondoltok, miért "lógok" ezen az oldalon? 63N
Szintén zenész....:) én is kislánykoromban be lettem fogva, nagyon szigorúan, nem játékból , később nekem kellett főzni önállóan, amíkor anyukám dolgozott.
amikor férjhez mentem 21 évesen, mindent tudtam már , ahhoz, hogy éhen ne haljunk.Sőt akkor meg a férjem szüleire, nagyszüleire főztem, szerencsére imádták a főztömet.
sok szakácskönyvet is elnyűttem, hogy fejlesszem a repertoáromat, de mégis a hagyományos magyar konyha maradt a kedvenc.
60/N
Szia 16,36!
Örülök, hogy nemcsak én vagyok itt egyedül ebből a korosztályból.
Az igazság az, hogy a sütés-főzés az életnek az a területe, amelyben mindig lehet újat tanulni, és az teljesen mindegy, hogy azt nálunknál idősebbtől, vagy a "feltörekvő" nemzedéktől tanuljuk-e. :)))
Szia! én is megöröltem, hogy nemcsak én vagyok hatvanas:))
de bevallom én is szívesen veszek minden jó ötletet, receptet a fiataloktól is.
A kor nem előny, csak állapot:))
Üdv mindenkinek, bármennyi idős!
Körülbelül 6 éves lehettem, mikor már nem lehetett kizavarni a konyhából anyukám és nagymamám mellől, 9-10 éves koromra már annyit "gyakoroltam", hogy egyedül is hagytak főzni (felügyelettel persze). Tavaly nyáron költöztünk albérletbe párommal, azóta egyre több új receptet próbálok ki. :)
20/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!