Milyen a jó tojásrántotta?
Én ételízesít teszek bele só helyett, és kevés olajon keményre sütöm. Néha kicsit hagyom is megpirulni.
Ha kedvem van, akkor teszek bele hagymát, vagy kevés szalonnát, de baconnal az igazi. Mehet bele virsli is.
A család sajtot is szeret rá, én nem.
De mindent bele kehet sütni, ami van otthon: paprika, paradicsom, vöröshagyma, póréhagyma, snidling, gomba, sonka....fantázia kérdése. :D
A tetejére a sajt mellé még lehet tenni borsot is, vagy pirospaprikát, esetleg aprított petrezselymet.
nálunk a férjem készíti a tojásrántottát a következő módon (ez a specialitása)
pici olajon először megpirítja a husit (sonka, kolbász, kaizer, ami van)
Utána gerezdekre vágott paradicsomot, újhagymát tesz bele
utána borsót vagy kukoricát
utána ráüti a tojást, sózza, borsozza, pirospaprikázza, és óvatosan, fakanállal kezdi el mozgatni
a végén, még a seprenyőben sajtot reszel rá és csak utána zárja el a gázt
Isteni finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!