Mért van az, hogy bármilyen tojásos krémet vagy mártást főzök, nekem mindig összeáll a tojás, és tojásrántotta íze lesz az ételnek?
"felforralni a tejet tojássárgákkal"
Itt a hiba. Tojást nem forralunk, mert összemegy.
1. Felvered a tojássárgát
2. Hozzáöntöd kis adagokban a hideg tejet (tejszínt stb.)
3. Gőz felett pár percig főzöd, amíg kicsit besűrüsödik.
Főzés gőz felett: veszel egy nagyobb edénybe vizet, felrakod. Mikor forr, föléteszed a cuccost egy kisebb edényben. Folyamatosan keverni kell!
a hőkigyenlítésben van a lényeg,amihez hozzá kell adni a tojást, ami ugye lassan forrdogál,. atojást kikeverjük és a meleg tejből, tejszínből kanalanként teszünk a tojáshoz,addig míg a tojás is majdnem meleg lesz, de sima egynemű. ekkor mehet a lassan, ismétlem lassan forró cucchoz habverőbel kevergetve.
a tejföl is ott szúrják el általában, hogy belezúdítják
hűtőhidegen az ételbe, és csodálkoznak , ha darabosan
összeáll. a tejfölt is ki kell keverni a meleg étellel, és csak utána lassan összeforralni.
Köszönöm a válaszokat! Ez volt a süti krémjénél a konkrét utasítás:
"A tojások sárgáját kikeverjük 1 ek porcukorral és a pudingporral, majd forró tejben sűrű krémmé főzzük."
5 dl tej és 2 csomag pudingpor, 7 tojássárgája. Először ugye elrontottam a tojás miatt, utána végül tojás nélkül újracsináltam a krémet és finom lett, de azért érdekel, hogy hogy kellett volna. Arra is gondoltam, hogy lehet hogy azért kell hozzá tojássárga, mert a tojásfehérjét felhasználjuk a tésztához.
Szia!
Én úgy szoktam a tojással is és a tejföllel is, hogy kikeverem egy kis hideg tejjel (vagy vízzel a tejföl esetében) és amikor forrni kezd a többi, akkor egy merőkanálnyival belekavarok a tojáshoz, és kevergetés mellett hozzáöntöm a többi forrásba lévő tejhez. Nekem bevált :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!