Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a tojásrántotta?

Hogy készül a tojásrántotta?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok, még soha nem csináltam tojásrántottát. 2-3 tojásból szeretném, pontosan hogyan kell? Mennyi olaj kell alá, mennyi hagyma kell hozzá?
2011. máj. 3. 10:57
 1/10 anonim ***** válasza:
37%

Ez most komoly???

2-3 tojást odaütsz a sercegő olajjal megtöltött edénybe, majd kavargatod (vagy már a felvert tojásokat összekavarod és fűszerezed egy tányérban és rá az olajra utána), amíg el nem éri a megfelelő keménységet számodra. Van aki hígan szereti, van aki keményen, ált.3-4 perc alatt kész. Lehet sóval, borssal fűszerezni, stb. 2-3 tojáshoz nem kell sok olaj, szemmel lásd, kb annyit, hogy az edény alját kitöltse, vagy még annyit se.

2011. máj. 3. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Közepes lábos közepére öntünk annyi olajat,hogy épp kiérjen a lábos széléig ,és egy fél fej hagymát szelünk bele.
2011. máj. 3. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

Tudom én ,hogy válaszra nem válaszolunk,de amikor valaki ilyen tanácsot ad ,hogy olajjal öntsön tele egy edényt,hát......


"Ez most komoly???

2-3 tojást odaütsz a sercegő olajjal megtöltött edénybe, "

2011. máj. 3. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam:

Egy kis serpenyőbe öntök kevéske olajat.. én elég keveset szoktam, mert utálom, ha tocsog az olajban..

Annyi tojást amennyit szeretnék egy tálba feltörök, felverem picit és mikor már forró az olaj, akkor beleöntöm a serpenyőbe. Néhány percig kevergetem, hogy ne égjen le. És amikor már összeállt, nem nyers, akkor kiborítom egy tálra.

Ennyi:D

2011. máj. 3. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Pontosan: annyi evőkanál olaj, ahány tojás. Ezzel nem tudsz tévedni. Később már mehet szemre is.


Minden tojásra késhegynyi sót teszel, felvered. Ezt öntöd az olajra, kevergeted.


Ha hagymás tojást akarsz, akkor 1 nagy fej vöröshagymát tetszés szerint felvágsz, lehet apróbbra, nagyobbra. Nem túl nagy lángon (mert leég) kevergetve megsütöd, amikor már összeesett, nem fehér, hanem kissé átlátszó (ha megkóstolod, édes), akkor kész. Ha hagyma is van, akkor + 2 evőkanál olaj kell. Erre öntöd a sózott felvert tojást.


Nagyon finom, ha van pár szem gombád vagy valamilyen sonkád. Ezeket külön vagy együtt dobhatod kb. 5 perc után a hagymára. De lehet csak gomba vagy csak sonka hagyma nélkül, esetleg pár karika bármilyen kolbász, ekkor nem kell plusz olaj (az csak a hagymához kell). De lehet szalonnát is pirítani, és akkor arra teszed a tojást (ekkor egyáltalán nem kell olaj, mert a szalonnából elég sül ki). Szalonnára is mehet hagyma is.

2011. máj. 3. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A tojásokat feltöröm egy tányérba, teszek bele egy fél kávéskanál sót, , esetleg borsot, pirospaprikát.

Felvágom a hagymát, megfonnyasztom kevés olajon, beleöntöm az összekevert tojást, megsütöm ízlés szerint, lágyra vagy keményre.

A hagymával együtt tehetsz az olajra kolbászt, baconszalonnát, gombát meg miegymást, ezeket együtt futtatod meg az olajon a hagymával.

2011. máj. 3. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és én a hagymát nem szoktam nagyon megpirítani, csak fél perc, magas lángon, hogy elmenjen az ereje. Ilyenkor a kolbászt előtte teszem fel, hogy annak jobban kijöjjön az íze.

És a tojást is nagy lángon sütöm, nem ég le, és pillanatok alatt készen van, de fakanállal alá kell kotornod folyamatosan.

2011. máj. 3. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
58%

Olaj nem kell bele sok, csak épp az alján legyen kicsi.

Én úgy szoktam hogy felverem a tojást egy tányérban kis sóval, beleöntöd az edénybe, látod hogy sül, megforgatod, hogy egyforma legyen. ennyi. olyanról még nem hallottam hogy hagymát meg hasonlókat rakna bárki is bele. nem szokás. az már valami továbbfejlesztett változat.

2011. máj. 3. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsó lol, pedig elég elterjedt és ősi dolog, parasztreggeli stb néven is. :D

Ha teflonos serpenyőt használsz, nehogy beletegyél több kanál olajat, ízre is pocsék, meg drága az olaj és felesleges elhasználni. XD

Kevés olaj, rá a felakrikázott hagymát, kevergeted. Az olaj pattog, vigyázz! Ha a hagyma már kicsit átlátszó, akkor öntöd rá a tojást, amit előtte villával összekutyultál egy tálban, só ízlés szerint, de pár csipet nem árthat.

Ha ráöntötted, hagyd egy kicsit, ha már kicsit összeáll, akkor fakanállal vagy lapáttal húzd át néhány helyen (szóval ne keverd, mint egy őrült, mert akkor morzsás lesz). Aztán ízlés szerinti állagig sütöd. :D De remélem sikerült azóta!

2011. máj. 3. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
58%

Már mindent leírtunk, még annyit tennék hozzá, hogy zsírral egészségtelenebb de szerintem sokkal finomabb mint olajjal.

De ennyi idő alatt már biztos megcsináltad.

2011. máj. 3. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!