Felvágott helyett mit adhatnék a családomnak nap mint nap?
A szendvicskrémek nagy része elég egyszerű, vajba, túróba vagy tejfölbe keversz összedarált/összeaprított hozzávalókat. Neten rengeteg recept van hozzá, de otthon Ti is kikísérletezhetitek, milyen variációk ízlenek.
Pl. ha áttört túróba bármilyen fűszernövényt aprítasz (mondjuk petrezselymet), kicsit sózos-borsozod, máris nagyon finom, és igen egészséges szendvicskrémet kapsz.
Főtt vagy sülthúst
Mi a megmaradt bolognai szószt is szoktuk szendvicsre kenni, az is nagyon finom.
Múltkor házi pulykaropogóst készítettem, az is mehet zsemle közé, itt a recept:
Két kedvencem:
- sós-borsos-kakukkfüves-bazsalikomos csirkemell szelet kevés olajon megpirítva, hidegen mehet zsemlébe vagy bagettbe néhány salátalevéllel, paradicsommal, uborkával, esetleg pici majonézzel
- rántotthúsos szendvics, a hagyományos zöldségek helyett képosztasalátával és majonézzel (mármint a szendvicsben legyen a saláta és a majonéz, ne mellette)
Mivel az, hogy "Neten keress rá!", nem túl nagy segítség, linkelek pár általam is kipróbált receptet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!