Ez tényleg ekkora bűn?
Nem tudok főzni és igazából nem is akarok megtanulni. Mostanság a családom, barátnőm mindenki megemlíteni ami kezd kissé kiakasztani.
Szerintem sokan vannak úgy, hogy csak akkor tanulnak meg, ha megvan a család stb..
Mi a véleményetek? Mivel tudnék vissza vágni?
22N
Ha lesz megfelelő motivációd, biztos megjön a kedved!
De szerintem is a saját dolgod könnyítenéd meg, ha elkezdenéd, amíg van, aki tanítson! Én 18 évesen különköltöztem, több órányira anyukámtól, így egyedül kellett megtanulnom főzni, ennek már 14 éve, de még mindig olyan bénázásokat tudok megejteni.
Sajnos hiányoznak az alapok, amiket tényleg csak 1-1 közös főzés alkalmával lehet ellesni, eltanulni a másiktól. Sokszor még mindig kénytelen vagyok régi trükkök kapcsán telefonos segítséget kérni (pl. elsózott leves).
Család mellett is meg lehet tanulni, ebben igazad van! Viszont sok férfinak tetszik, ha egy nő alapból házias. Ha olyan barátod van/lesz, akinek ez nem szempont, és nincs belőle konfliktus, akkor tényleg nyugodt lehetsz.
Mondd meg az elmarasztalóknak, hogy a főzni tudás hasznos de semmiképp sem értékmérő. Vannak ezerszer előbbre való dolgok az életben: pl. tartás, becsület, szakmai felkészültség - és így tovább. Vagy vágj vissza nekik, mosolyogva, hogy ezért akarsz szakácshoz férjhez menni.
Komolyra fordítva a szót: azt mondod, nem vonz, nincs érzéked hozzá. Akár magamat hallanám egy bizonyos időben! Most meg? Olyan kedvvel csinálom! (és mások szerint jól is). Kikapcsol, ellazít, időt ad gondolkodni. Senki sem tanított; volt az életemben egy motiváló figura: a fenti értékei folytán (=tartás, kitartás, becsület) példaképként őrzött dédnagyanyám. Az ő ízeit igyekeztem "visszacsalogatni". Ha nekem sikerült? Akkor neked? Meglásd, még ezerszer is jobban! - de mikor majd magad is akarod.
Sztem ez a te dolgod. Amúgy tényleg csak motiváció kérdése, az meg, h majd mi lesz ez az ösztönző erő, az úgyis kiderül később.
Engem egy dolog motivált: imádok enni. Anyukám pedig nagyon sokat dolgozik, így gyakran van olyan, h nincs itthon főtt kaja. Így megtanultam főzni. Sok féle ételt még most sem próbáltam ki, mert vannak hagyományos ételek, amikért annyira nem rajongok, h magam miatt megfőzzem (babgulyás, főzelékek, ilyesmik).
A másik az, h a párommal általában együtt vagyunk hétvégén, és ha nem főznék, akkor pizzát, virslit és mirelit kajákat ennénk állandóan.
Egyébként ismerek olyan nőt is, aki sosem volt egy konyhatündér, viszont mikor megszületett az első babája, onnantól kezdve egyre ügyesebb lett, mára már nagyon nagyon jól ért minden konyhai dologhoz.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!