Miért ekkora baj anyukámnak, hogy iskolát akarok váltani?
1 éve járok ebbe az iskolába ahova most, már akkor sem éreztem jól magam, de most elmentek a barátaim az iskolából így egyedül vagyok és még sz*rabb ezért iskolát akarok váltani.Ráadásul 45 perc az út az iskoláig meg vissza is és 5 ezer havonta a bérlet, úgy,hogy húgom és bátyám is bejár bérlettel plusz anyukámnak is kell mert ő rák beteg és a kórházba rendszeresen jár, ezért ő is bérletet vesz, ami így majdnem 20 ezer forint havonta, úgy,hogy egyedül apukám dolgozik havi 80 ezer forintért.
De nem is ez a lényeg, hanem ezzel most csak azt akarom mondani,hogy én ide a városba ahol lakunk, ide szeretnék iskolába járni, erre meg anyukám többek között azon kiakad,hogy már kivan fizetve a bérlet.Az nem számít,hogy így megspórolná a többi 8 hónapot , csak az a baj,hogy a szeptemberi bérlet kivan fizetve.
Átmentem a régi iskolámba beszélni a régi osztály főnökömmel,hogy ő mit mond, mondott egy iskolát ami jó lenne, meg örült,hogy így vagyok a dolgokkal,hogy ha nem tetszik elmegyek mert annak csak az lenne a vége,hogy kerülöm az iskolát.(és ez igaz is,gondoltam már rá,hogy nem fogok bemenni, de tudom,hogy ez kinek rossz, szóval nem lesz ilyen csak annyira nem bírom ezt az iskolát,hogy többször is gondoltam erre)
Aztán amelyik iskolát mondta a régi of. mondtam anyukámnak hogy majd elmegyek mire ő mondta hogy dehogyis menjek szépen iskolába majd ő felmegy és beszél az igazgatóval...ma beszélt is és azt mondták hogy csak 1.-én tudnának felvenni mert sokan vannak,de 4-5 ember kiakar rúgni az igazgató és akkor lesz hely.
Mikor 1 éve jelentkeztem ebbe az iskolába elutasítottak és most...nem értem ha olyan embereket felvesznek akiket ki kell rúgni akkor engem miért nem vettek fel (gimnáziumról van szó ráadásul)
Így ezek után már nem annyira érdekel ez az iskola, mert engem ne vegyenek fel úgy hogy ha nincs ló jó a szamár is..meg ha van akik olyan rosszak,hogy ki kell rúgni akkor a többi sem lehet valami épeszű csak ők nem érik el azt a határt hogy kirúgják őket...(de ha nincs más ,jó lenne ez is csak szabaduljak a mostanitól)
Aztán meg velem kötekednek, én nem fogom hagyni magam és engem rúgnak ki....
Tehát ezt az iskolát nem tartom jónak és mondtam anyukámnak ő meg felháborodott hogy akkor őt nem érdekli hova megyek ő nem fog utána járni már (én nem is kértem,hogy utána járjon, ő akart fel menni)
Jelenleg azt sem tudom,hogy hova menjek,mit csináljak semmi se jó...
Azt mondta anyukám hogy neki azért baj,hogy iskolát váltok mert ez csak egy plusz gond a többire....de ha egyszer nem érzem jól magam mit csináljak?A vége még tényleg az lenne,hogy nem járnák be...a tanárok sem a legjobbak.
Tudom,hogy van neki nagyobb baja is,de nem kértem,hogy segítsen,ha szükséges apukámmal elintézem azt amihez felnőtt kell, ő nem kell nem is kéne ezzel foglalkoznia.
De foglalkozni akar vele, viszont se nekem se neki nem jó.....
Igaza van, h nem engedi, ne haragudj, de elmenni egy suliból, mert nincsenek ott a barátaid, a másik suliba meg nem akarsz menni, mert besérültél...
Szedd össze magad, és találd ki, h mit akarsz, addig meg járj abba a suliba, ahova beírattak.
Sokan utáltuk az iskolánkat, mégis kijártuk, sőt tovább megyek, sokan utálják a munkájukat, mégis csinálják...
Majd ha elég felnőtt leszel, h beláss dolgokat, ha lesz elég kitartásod, h megtegyél olyat is, amihez nincs kedved, na majd akkor ülj le anyukáddal beszélgetni.
Nevetséges, anyukád ilyen beteg, te meg nyafogsz, és siránkozol neki ilyen piti dolgokat, ahelyett, h segítenél neki, legalább miattad ne fájjon a feje.
Anyukádnak igaza van. Nem az iskolaváltással van baja, hisz beszélt az igazgatóval, belement volna, hogy abba a suliba járj.
De neked mégse kell, mert szerinted ez "ha ló nincs jó a szamár is" szituáció. De te ugyanezt csinálod, hisz ha nem lesz más, jó lesz neked ez a suli is. Nem tudom, mire fel játszod az önérzetest. Nem szimpátia alapján vesznek fel egy iskolába, ha nem volt meg hozzá a képességed, pontszámod, akkor miért is téged kellett volna felvenni?
Inkább örülnöd kéne, hogy ilyen mázlid van, hogy pont ürül hely ott, ahova menni akarsz, mert ha nem rúgná ki őket, akkor bizony nem vennének át, mert a létszámkeret véges.
Úgyhogy szerintem ne nyavalyogj, vagy maradj a fenekeden, vagy menj át ebbe a suliba, de teljesen érthető, hogy anyukád kiakad azon, hogy megkezdődött a tanév te meg válogatsz ezerrel. Nem vagy abban a helyzetben hogy ezt megtehesd.
Szia!
Szerintem menj be abba az iskolába ahova járni szeretnél, beszélj az igazgatóval, hogy mikortól tudna átvenni. Szeptembert pedig bírd még ki. Ugyanis kell egy bizonyos idő, hogy átvegyenek. Papírok intézése, esetleg vizsga, ha nem ebben az iskolában nincsenek olyan tantárgyaid amik ott lennének.
Ha szeptembert kibírod, és átvesznek mondjuk októbertől akkor a bérlet sem lesz felesleges, és talán anyukád is megenyhül, mert azért 5000ft is sokat tud számítani, főleg, hogy csak apukád keres, és ő is csak 80 ezer forintot. Anyukádat kímélnéd csak meg vele. Persze beiratkozáshoz elmenne, de utána tudnátok másra költeni, nem a bérletre.
Sok szerencsét!
19L
Nem csak azért mert nincsenek barátaim ez csak egy a sok közül....hozzátartozik ehhez még az is,hogy nem jó a tanárok sem, és ha ezt az iskolát akarom kijárni akkor 21 évesen fogok érettségizni mert itt jártam 1 évet szakiskolába, most 0. gimnáziumba járok és akkor ezzel az évvel 5 év, az előző elvesztett évvel pedig 6 éves az iskola.
Ha itt maradok akkor jövőre mehetek csak el és az új iskolában csak 9. osztályos lehetek, de ha most elmegyek akkor 1 évvel kevesebbet sz@rakszok el.
A doki pedig azért javasolta a műtét halasztását mert szerinte nyáron az orvosok nyaralnak és alig van orvos aki műtene, tehát ősszel kell amikor több orvos van, és így jobb munkát tudnak végezni.( nem mindennapi dolog miatt kell műteni,de ezt nem részletezném)
Válogatok mert megint bemegyek egy sz*r iskolába, ahol talán az első nap félholtra vernek az aztán marha jó lesz...
Egy rossz döntést hoztam ezzel az iskolával ahova most járok, most már nagyjából tudom mi az ami kell nekem, így muszáj válogatnom még akkor is ha nem vagyok abban a helyzetben, mert lássuk be annak nem som értelme van ha megint egy olyan iskolába megyek ahonnét jövőre elakarok majd menni.
A felvételi központilag történik. Tehát senkit nem érdekel a magatartás, csak a pontszámok. A legjobb iskolákba ugyanúgy, mint a gyengébbekbe. Lehet, hogy a magatartásuk ezeknek az embereknek durva, hisz kirúgták őket, de még ők is jobban teljesítettek nálad a felvételin, ez mutat valamit, nem?
Örülnöd kéne, hogy szabadult fel hely. Érdekes módon eddig jó lett volna ez a suli, csak miután megtudtad, hogy jutottál helyhez, már derogál. Ez nem így működik.
Az pedig egy másik dolog, hogy ha valakit 2 suliban is vernek meg cseszegetnek, akkor ott az illetővel valami gond van, mert az megtörténhet, hogy egyszer rossz közösséget fogsz ki, de hogy másodszor is már előre ettől félsz...akkor te tudsz valamit, amit mi nem.
A gimi nem olyan hely, amit csak úgy megválogatunk, főleg, hogy nem vagy egy jó tanuló ahogy nekem lejön, tehát egyáltalán örülj, hogy bevesznek. Fogd fel második esélynek és élj vele, ne hisztériázz, mi lesz veled később?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!