Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell KEMÉNY, TARTÓS...

Hogyan kell KEMÉNY, TARTÓS mézeskalácsot sütni?

Figyelt kérdés
Ajándéknak szánom, tehát nem akarom,h megpuhuljon. Hogyan készítsem el és hogyan tároljam? Olyan mézeskalácsra gondolok, amiket pl. a vásárokban lehet kapni. Évfordulós ajándék lenne. Köszönöm előre is, ha valaki tud segíteni:)
2011. nov. 6. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer tettem a tésztájába étkezési keményítőt.. Rágni azt már nem lehetett,úgy megkövesedett a tészta, szerintem ha raksz bele egy jó adagot, neked is meg fog kövülni.:)

De hallottam már olyat is, hogy ezekhez a dísz mézeskalácsokhoz sót használnak, mivel nem eszik meg, de tartósítani kell.(többet nem tudok erről bocsi)

2011. nov. 6. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2011. nov. 6. 14:26
 3/5 anonim ***** válasza:
szinte bármelyik mézeskalács recept (ha csak nem írják, hogy puha ) alapból kemény lesz. nekem vannak évekkel ezelőtt a lánykámmal készített mézeskalács karácsonyfadíszeim. simán egy sütőpapíros tálcán szellős spáizban száradtak meg.
2011. nov. 6. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszaitokat:)
2011. nov. 6. 20:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Tobb liszt mint amit a recept ír
2011. nov. 22. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!