Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha "bio" fagyit csinalnek,...

Ha "bio" fagyit csinalnek, akkor az tejszin+gyumi fagyasztva? Segitenetek?

Figyelt kérdés

Oan fagyit szeretnek amiben nincsenek "szerek", es finom :D

Otleteket elore is koszonom!


2009. máj. 4. 23:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Még tejszin nélkül is megtudod oldani! Gyümit pl epret leturmixolsz kicsi tejjel,vagy tejszinnel is akár,ha ugy szeretnéd és be a fagyóba!Nagyon finom
2009. máj. 4. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Keverd habosra a mascarponét gyümölccsel, ennél jobbat nem tudsz.Régen a "török"-nél is ilyen volt.
2009. máj. 5. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Bio alapanyagokból csináld, az a lényeg.

Házi eper a lejobb (ami még nincs) és házi tej.

2009. máj. 5. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem turmixot akarsz, akkor szedd le a házitejről a tejszínt, s kavard ki hidegen keményre (nem verni!) s utána a gyümölcs.

híg tejszín nem elég. Vagy tejet tejszínt, s egy púpos kiskanál lisztet,/dl vagy tojássárgát főzöl, mintha krémet főznél.

2009. máj. 5. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
100%
A bio fagyihoz bio alapanyag kell, ettől bio, nem attól, hogy otthon készíted.pl.bio eper, bio tej...
2009. máj. 5. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
100%

Gondolom a biot arra értetted, hogy nem szeretnél bele színezéket, tartósítószert, állagjavítót, ízfokozót stb.

szóval nem kell túlzásokba esni!?...

Nos én most csináltam anyák napjára parfét, ami végül is olyan mint a fagyi

-alapja a tejszín habbá verve

-tojássárgája (ahány dl tejszín, annyi tojat) gőz fölött porcukorral fehéredésig keverve

-és összeturmixolt gyümi vagy finomra darált dió, mandula, a lényeg, hogy minél homogénebb legyen (én botmixert használtam: ananászt kókuszt és krémsajtot dolgoztam össze)aztán hozzákevered a tojássárgás masszát, és végül beleforgatod óvatosan a tejszínhabba

-készíts előre egy dobozt, amit kibélelsz folpakival bele a cuccot és 3-6 órára be a mélyhűtőbe

(azé' ne a sima fagyóba, mert így krémesebb lesz)

...nálam nagy sikert aratott... :)

2009. máj. 5. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
64%
Csak úgy írta, hogy "bio" nem kell szó szerint venni.
2009. máj. 5. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Koszonom Mindenkinek a hasznos valaszat! :D

Jaj, neharagudjatok, hogy ilyen kavarodast okoztam ezzel a "bio" szoval!!!!!

Valojaban mindkettore ertettem: bio vagy total hazi alapanyagok, es egyben az elkeszites modjara is, tehat semmilyen "szerek" hozzaadasa nelkul.

De ezert jo ez az oldal, mert hat akaratlanul is valaszolnak az osszes, meg fel sem tett kerdesemre :D

Koszi nektek megegyszer, es mindenkinek jo fagyizast! UDV :D

2009. máj. 5. 12:23

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!