Tényleg jó, ha le van fagyasztva?
Nálunk a hűtőben le van fagyaszta egy csomó hús.otthon nem ezt láttam amit vettünk egyből meg is főztük!
ha fagyasztott húst eszek nem olyan íze van a húsnak!ezt beképzelem vagy tényleg semmi bj nem lesz?
Beképzeled.
Mivel a nagypapámnak baromfiboltja van, 2-3 hetente hoz nekünk húst, amit anyu megtisztít, kifiléz, összevág, bezacskóz és megy a mélyhűtőbe.
Ezt azóta csináljuk, amióta az eszemet tudod, szóval nálunk mindig tele van a mélyhűtő hússal és lám, még élünk :).
Amúgy ha frissen lefagyasztod, ugyan mi baja lehetne?
Csak arra kell figyelni, hogy ha kiolvad, újrafagyasztani már nem lehet, mert az tényleg nem egészséges.
L/24
Mivel az üzletekben sokszor fagyasztott húst árulnak felolvasztva így tök mindegy, ehetsz úgyis fagyasztott húst, ha a boltban kiolvasztva vetted. nem változik az íze, csak beképzeled.
Ha azt akkarod,hogy legyen otthon tartalék,akkor bizony a fagyasztás a legegyszerűbb megoldás.
Akkor ti mit tartottatok a mélyhűtőben? csak zöldségeket?
Akkor más lesz kicsit, ha gyorsan, mikróban olvasztod ki, vagy forró vízbe teszed.
Én eleve külön zacskóban kérem a hentestől adagonként mindent. Darált husit fél kg-onként, csirke combokat 3-asával, stb. Este ki szoktam venni a másnapra valót, és úgy zacskóstul a mosogatóba rakom, reggelre szépen felenged.
Nagyonis sokminden történik a hússal fagyasztáskor, és ha valaki hozzá van szokva a frisshez, elképzelhető, hogy ha az ízén nem is, de az állagán megérzi a különbséget.
És a bolti fagyasztot húst se hasonlítsuk össze az otthon fagyasztottal, mert otthon közel sincs olyan technikai háttér, amivel olyan eredményt lehetne elérni.
.asdfvb!
Valóban, az olyan karakteres ízű húson, mint pl. egy tyúk, nem csak az állagán lehet észrevenni a fagyasztást, hanem az ízén is.
Persze egy húslevesnél attól is jobban előjön a különbség, hogy nem fűszerezed annyira, mint pl. valamilyen sertésragut, vagy pörit, tsb, hanem magának a húsnak az íze dominál, hiszen ez a húsleves lényege, hogy a leves vegye át a hús ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!