Kérlek segitenétek? Hogyan kell hagymatokány-t késziteni?
Figyelt kérdés
2011. máj. 7. 13:40
1/2 anonim válasza:
40 dg vöröshagymát tisztítsunk meg, vágjuk nem túl vastag gerezdekre, és egy vastag falú serpenyõben, 0,5 dl olajon, gyakran megkeverve, pirítsuk sárgára. Utána adjunk hozzá 1 kávéskanál fûszerpaprikát, és 1 csapott mokkáskanál sót. Szórjunk rá 1 csapott evõkanál lisztet, dolgozzuk el, majd adjunk hozzá 0,5 dl tejfölt, és ezt is jól keverjük bele. Végül lassan engedjük fel 2 dl vízzel, és az egészet forraljuk össze. Párolt rizzsel tálalva érvényesül leginkább az íze, de különféle kásákhoz, fõzelékekhez feltétként is adható. Hûtõszekrényben tároljuk.
2/2 anonim válasza:
Hű ez nagyon jól hangzik, köszi, hogy föltetted ezt a kérdést még sosem hallottam róla de biztos megcsinálom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!