Sertésnek a tarját hogyan süssem meg?
Múltkor sütöttem ,és nagyon kiszáradt,nem lett jó.
Köszi
olajos fokhagymás, dörzsöld be a tarja szeleteket fokhagymával ,majd öntsd fel annyi olajjal ami elepi. Vagy fokhagyma törött bors mustár. ,
Fokhagyma ,mustár,piros arany. Ha pácolod a húst soha se sózd be,mert kiszárizja a húst.
Amit én szoktam csinálni /tarjából, és oldalasból is finom/:
- olaj;
- mustár;
- ketchup;
- majoranna;
- bors;
- pirosarany;
- meg ami fűszer eszembe jut.
Jól összekeverem, beleáztatom /igen bőven lepje el a húst/, a húsokat, legalább fél napra. Kiszedem, de maradjon rajta a masszából, tepsibe, fedő rá, had süljön.
még egy lehetőség van, hogy ne legyen száraz.besózva, lisztbe mártva serpenyőben kevés zsíron mindkét oldalát 4 percig elősütöd. utána zsírozott tepsibe szeded, a maradék lisztes zsiradékot egy deci vízzel összeforralod és ráöntöd a húsokra. lefóliázva kb 45 percig sütöd, utána
fólia nélkül egy kicsit megpirítod.
finom, omlós, szaftos husi lesz belőle.
ha fokhagymásan szeretnéd, akkora fóliázás előtt szórd meg
reszelt, vagy finomra szeletelt fokhagymával. bors, majoranna is mehet rá ízlés szerint.
Tarját és disznóhúst SOHA ne olajban süsd,csak zsírban.
Nem kell feltétlen bepácolni. Tedd egy kizsírozott tepsibe. Tegyél rá sót,fokhagymát,borókabogyót, tégy alá egy pohár vizet,és lefedve párold puhára. Így nem csak a hús lesz puha és jóízű,hanem finom pecsenye zsírod is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!