Hogyan kell a tarját elkészíteni, hogy ne legyen kemény és rágós?
Zsírban (nem olajban) átpirítod mindkét oldalát, sót,borsot,fokhagymát teszel rá és öntesz alá egy kevés vizet és lefedve párolod.
Így marad finom pecsenyezsírod is. (Az olaj és a húsból kisült zsír együtt nem jó semmire).
De pikánsabb lesz,ha előző este a szeleteket mustárral bekened,lefedve egy éjszakát a hűtőben érleled,és azután sütöd ki az előbbi módszerrel.
Igen, ahogy az első írta.
Meg mi úgy szoktuk, ha marad ki belőle sok, mondjuk egy vendégség után, akkor másnap elkészítjük lecsós szeletnek
Fölszeleteled, kissé kiklopfolod, sózod.lisztbe mártod és egy nagy sermenyőben kevés zsíron a lisztezett szeleteket mindkét oldalán 4-4 percig sütöd.ami már kész, fedő altt várja a többit.
ha minden szelet elő van sütve, zsírozott tepsibe szeded.
a maradék lisztes pecsenyezsírt egy kis vízzel felöntöd, és mártás sűrűségűre beforralod. ráöntöd a húsra, majd a tepsit szorosan lefóliázva kb 40-45 percig sütöd.
ezután már teljesen puha, csak fólia nélkül kell egy kicsit pirítani.
Fűszereése még sütés előtt engyéni ízlés szerint, a tepsibe mehet hagyma, fokhagyma is.
így önállóan krumplival, rizzsel is nagyon finom, de lehet mellé valami szószt pl gomba, készíteni és akkor akár tésztával, nokedlivel is isteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!